Avatar uživatele
zett

Čokoláda Milka je česká nebo německá čokoláda?

Zajímavá 0 před 2873 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Ani jedno. Čínská určitě ne, ti umí plagiáty jenom podstatně jednodušších věcí. Původ je švýcarský, ale můžeš si vybrat dle země výroby:

Milka je mezinárodní značka americké společnosti Mondelēz International vyrábějící čokoládu a čokoládové výrobky. Společnost byla založena již v roce 1901 Švýcarem Philippem Suchardem a od svého počátku byly její produkty baleny do fialového obalu, která přetrvala do současnosti a symbolem společnosti se stala fialová kráva tzv. „Milka“.
V současnosti je čokoláda vyráběna na velkém počtu míst převážně v Evropě. Jsou to hlavně závody v Lörrachu (Německo), Bludenz (Rakousko), Svoge (Bulharsko), Bratislava (Slovensko), Braşov (Rumunsko), Jankowice (Polsko) a Trosťanec na Ukrajině. Do roku 2013 se čokoláda vyráběla i v brazilském městě Paraná. Snad info od wiki postačí.

Upravil/a: Kepler

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
MK44

Odpověď kolegy Keplera je dostatečně názorná, aby bylo jasné, že zjišťovat „národnost“ či „státní příslušnost“ dané čokolády nemá smysl. To jakým jazykem mluví zaměstnanci, manažeři nebo majitelé firmy dnes není důležité. Nezbývá než doufat, že ten, kdo dané informace umístil na net, je osoba dostatečně znalá a důvěryhodná. Pokud Vás zajímá, čím si to vlastně kazíte zuby, pak mám obavy, že konkrétní zpracování surovin je výrobní tajemství. A zjistit, z jakých děr světa ty suroviny pocházejí, by byl příliš tvrdý oříšek i pro státní kontrolní orgány. Jinak si ovšem nenechte zkazit chuť 🙂
http://www.mil­ka.info/milka1/pa­ge?siteid=mil­ka1-prd&locale=czcz1&Pa­gecRef=552

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jáára

čínská

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava