Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čtyři monitory pod Windows Vista

Kdo používá pod Vistou dvě grafiky se čtyřmi monitory (desktop 6720x1200 je mimochodem silně návykový), možná zjistil, že to není tak jednoduché jako pod XP. Tam stačilo mít prakticky jakékoli dvě grafické karty schopné fungování pod XP, připojit k nim monitory a sestavit si jeden široký desktop.

Když jsem kdysi na Vistu se čtyřmi monitory přecházel, shodou okolností mě žádné potíže nepotkaly. Když jsem se ale o totéž pokoušel s jiným pc před pár dny, narazil jsem na záludnost:
Vista vyžaduje, aby obě grafiky používaly WDDM driver stejného výrobce (tedy obě NVIDIA nebo obě ATI), jinak se objeví chybová hláška - viz http://www.microsoft.com/whdc/device/display/multim onVista.mspx

Zjistil jsem, že koupit v současné době levnou druhou grafiku do PCI s WDDM driverem není vůbec jednoduché. Podařilo se mi sehnat FX5200, ale už ji nemají. Teď nacházím do PCI okolo litru všude jenom ten šílený Radeon 9250, což je snad jediný Radeon bez WDDM driveru, takže je nepoužitelný. Od NVIDIA v poslední době nenacházím do PCI vůbec nic.

Dají se někde sehnat za přijatelnou cenu karty do starého PCI s WDDM ovladačem (něco jako FX5200, která je pro daný účel perfektní, případně obdobná karta od ATI)?

Předmět Autor Datum
A tu FX5200 bys nesehnal někde v bazaru nebo na inzerát? Třeba Aukro etc...?
host 12.10.2007 13:16
host
Třeba zrovna v Růžovce nějaké mají, což by jako pražák mohl ocenit :-)
josephino 12.10.2007 13:21
josephino
Díky, tam jsem nehledal. poslední
Ynd0r 12.10.2007 14:39
Ynd0r

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru