Avatar uživatele
Kryšpín

Čím byl otráven dvojitý rusko-britský špion?

Věc je již uzavřena, útok provedl bývalý ruský agent KGB, má stoprocentní podezření ministerstvo zahraničních věcí Anglie, já tomu také věřím, přece Britové nebudou trávit svého špiona.
Radio-chemická laboratoř výzkumného ústavu, která analyzovala vzorky ze Salsbury, ve Švýcarsku došla k závěru v případě otravy byla použita látka BZ.
Tuto zprávu možno ověřit na TV – Q24 nebo SRF, má někdo přehled, zda to byla látka BZ, neb Novičok?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Edison před 2195 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

Bývalý ruský agent KGB? To jako že se jednalo o sebevraždu?

Mimochodem podezření a důkaz jsou nejen dvě různá slova, ale i mají rozdílné významy.

A k tomu „přece nebudou trávit vlastního špiona“ si položte otázku, k čemu (jinému) se může hodit špion, o kterém všichni vědí, že je špion.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Údajně Lavrov lhal. Nervovou látku BZ ve vzorcích experti OPCW nenalezli, laboratoř také jasně potvrdila, že při útoku na Skripalovy v britském Salisbury byl použit novičok. 🙂

Zdroj: https://www.li­dovky.cz/lavrov-lhal-nervovou-latku-bz-ve-vzorcich-experti-nenalezli-tvrdi-sef-opcw-1bg-/zpravy-svet.aspx?c=A180418­_161314_ln_zah­ranici_mha

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pravdu se nedozvíme. Marci má zaručenou zprávu že to byl Novičok. Alespoň je vidět, jak britské služby pracují rychle a spolehlivě. Pokud by to byl Novičok, tak musí do 15 vteřin dostat protilátku, jinak by oba zemřeli. Je neuvěřitelné=, že se tam tak rychle dostali, měli sebou protilátku a stačili jí aplikovat.
Komu mám tedy věřit?
Obdobná situace bude s použitím nervového plynu/ tentokrát chloru(/ v posledním případě v Syrii.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Edison

Mě na tom všem zase neštymuje jiná věc: „konstruktér“ novičoku utekl do USA. Nemohlo to udělat USA? Tentýž člověk, ve jménu boje proti zneužití vše kolem výroby zveřejnil (nebo někdo jiný?). Nemohl to tedy být naprosto kdokoli? Z mé strany jsou to otázky, nikoli konstatování.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Jedem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kryšpín

Marci 1, já jsem nečerpal z ruských médií ani od ruských mužíků.
Dne 27.3.2018 TV Q 24 a SRF uvedla, že po rozboru byla použita chemická látka BZ, kterou disponuje britská a francouská armáda. Můj názor je, že ruský KBák šlohnul v armádě tuto látku dal ji na kliku u dvojitého špiona a špion jeho dceruška měli kliku, že útok bez úhony přežili.

před 2195 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek