Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Adapter USB 3

Dobrý den. Rád bych se zeptal: mám PC /XP pro/ s několika porty USB 2. Uvažuji o pořízení dokovací stanice na HDD. Pokud si koupím tento adaptér http://www.externi-disk-hdd.cz/adaptery-esata-usb- firewire/13-pci-usb-30-interni-adapter.html
a k tomu tuto stanici http://www.externi-disk-hdd.cz/dokovaci-stanice/20 -usb-30-sata-hdd-dokovaci-stanice.html bude to fungovat? Je lepší /rychlejší/ připojovat externí disky adapterem e-sata, nebo USB-3 ? Děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
eSATA-3Gb/s USB3.0-4,5Gb/s co myslíš?
ajavar 18.07.2011 20:48
ajavar
fungovať to bude,len nechápem,prečo to v tom online obchode označujú ako pci adaptér,keď sa jedná o…
audax 18.07.2011 20:48
audax
Nemyslím si že má cenu vypláznout 1300 za dokovací stanici a řadič. Pokud to chceš používat jen obča… poslední
MM_tank 18.07.2011 22:51
MM_tank

fungovať to bude,len nechápem,prečo to v tom online obchode označujú ako pci adaptér,keď sa jedná o adaptér do pci express zbernice,pci a pcie je obrovský rozdiel....pokial budeš mať k dispozícii usb3,tak bude jednoduchšie a spolahlivejšie pripojovanie do usb3,v tomto je lepšie vyriešená kompatibilita s odpojovaním a pripojovaním diskov za chodu pc,pri eSata sa môžu vyskytovať určité problémy,nie každá zákl.doska je schopná to v prípade sata/esata rozhrania "rozdýchať"....

Nemyslím si že má cenu vypláznout 1300 za dokovací stanici a řadič. Pokud to chceš používat jen občas tak se to nevyplatí, pokud častěji vytáhl bych z počítače sata kabel ven /např. metrovým sata kabelem/ a vytáhl i napájení /molex prodlužka na sata např/. Záleží jakou máš desku. Nemá náhodou vyvedený esata vzadu ? Pak by stačil jen kabel a napájení. Sám to tak používám už roky.

Myslím že za ušetřených 1300 to stojí. Pokud se ti nelíbí něco vytahovat a nemáš těch sata disku milion nebude lepší sata box /disk je lépe chráněný/ než ta stanice ?
Jakou máš základní desku ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru