Avatar uživatele
MiKu

Čím nejlépe odstraním plíseň uvnitř kávovaru?

Nemůžu tam nastříkat Savo a žádný protiplísňový přírodní prostředek neznám… je to zapeklité, protože mi během dovolené vybujela v zavřeném přístroji uvnitř a nechci jí setřením hadříkem „rozprášit“ po okolí a nedejbože ještě hlouběji do mechanismu presovače, ach jo.. předem moc díky za užitečné rady!

Zajímavá 0 před 2839 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Použil bych chemii a několikrát propláchl vřelou vodou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

No Savo – to bys tomu dala, káva by asi chytla divnou příchuť. Normálně bych to párkrát provařil čistou vodou, snad nebude nutné rozebírání přístroje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kromě toho, že kyselina citronová účinně bojuje s vodním kamenem, zabraňuje i růstu plísní. Využití tedy nalezne nejen při odvápňování varných konvic, myček nádobí či praček. Jeví se jako velmi účinný pomocník iv koupelně – odstraňuje nánosy vodního kamene ze záchodové mísy a její roztok vrátí lesk obkladem i vodovodním bateriím. V kombinaci se jedlou sodou napomáhá také při protažení ucpaných odpadů. Kdysi se kyselina citronová dokonce používala při vyváření dětských plenek – zmäkčovala jejich zejména tím, že z nich odstraňovala drobné částečky vápníku.
V jakém poměru s ní zacházet?

Obecně zažité ředění představuje poměr dvou čajových lžiček na půl litru vody. Přinášíme vám však názorné příklady, podle kterých můžete vyčistit jednotlivé části vaše domácnosti:

kávovar: Jednu polévkovou lžíci kyselého prášku rozmícháme v teplé vodě, vlijeme do zásobníku a necháme přejít varným cyklem naprázdno. Druhý cyklus uděláme jen s čistou vodou, aby se nám pachuť kyseliny citrónové nedostala do kávy

Zdroj: http://open4y­ou.cz/zazracna-kyselina-citronova-s-cim-vsim-si-poradi-i-ve-vasi-domacnosti

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
MiKu

Savo bych samozřejmě nepoužila, právě proto to píšu, nechci pít pak kafe s příchutí chlóru, ale bohužel horkou vodou to propláchnout nemůžu, neb je to v části, kam odpadá odpadní káva a rozlezlo se to do různých pidiškvíreček apod :( zkusím to postříkat tím roztokem kys. citr. a setřít, uvidíme, nechat vyčistit za prachy to můžu dycky :S

před 2839 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Minerz popisuje postup při odstranění vodního kamene, což tvůj problém asi není. Jinak je známo, že plíseň se uchytí i na citrónu, takže to asi nebude to pravé ořechové. Myslím že desinfekce vařící vodou a horkou vodní párou úplně postačí.

před 2839 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek