Avatar uživatele
zjentek

Čím neutralizovat kuchyňskou sůl?

Zajímavá 0 před 2501 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Sůl, jakoukoliv včetně kuchyňské, neutralizovat nelze, jelikož je sama již produktem neutralizace (zde kyseliny solné HCl a hydroxidu sodného NaOH).

Děkuji lamalam za upozornění, to nebyl překlep, ale sprostá nedbalost 😁

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jak psal Cochee, chemicky zneutralizovat nelze. Ale dá se částečně např. v přesolené polévce pohltit přidáním syrového bramboru.

Lam: jaký překlep? Žádný tam nevidím…

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Až na ten překlep ve vzorci hydroxidu sodného má cochee stoprocentní pravdu.

cochee > napsala jsem to kulantně, nechtěla jsem hned natvrdo napsat, že jsi lempl 🙂

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lamalam

Kepler > už tam není, ale byl.

před 2501 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Aha, já ho neviděl. Už nejsem tak rychlý 🙂

před 2501 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Pod mým příspěvkem (a pod každým upravovaným) je odkaz „Upravil/a“ a tam najdeš původní znění příspěvku 🙂

před 2501 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek