Avatar uživatele
punker

Čím obložit krb? (druh kamene)

Zdravím, poraďte prosím, čím mám obložit v obýváku krb. Viděl jsem někde tenoučké plátky kamene (10mm). Nevím ale jak se to jmenuje a kde to sehnat. Nevíte? Dají se běžně sehnat kameny k obložení ale tam je tloušťka 1–3cm, což už je pro moje potřeby hodně. A flexi obklady jsou na pohled nic moc, dost se asi bude v tom křemičitým písku držet bordel… Díky za info.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, zzzlatokopka před 3373 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

My je máme obložené žulou. Od firmy Retap. Koukala jsem, ze se specializovali na kachle, ale třeba by vám poradili, kde ty žulové platy brali. Vim ze jsem vybírala dokonce z několika druhu, tedy odlišných barev. :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Doporučuju porfyr, štípaný…
A – netuším odkud jsi, ale pokud máš nějaký ´malý´ lom v okolí, domluv se s majitelem, že si kameny navybíráš, nebývá to problém.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

mě by se líbil nějaký obklad,
jako na tomto obrázku i v
jiné barvě :
https://www.go­ogle.cz/search?q=o­blo%C5%BEen%C3%AD+krb­u&biw=944&bih=416&sou­rce=lnms&tbm=is­ch&sa=X&ei=Fyz­RVIPBItfvaI27gI­AP&ved=0CAYQ_A­UoAQ&dpr=1.33#im­gdii=_&imgrc=KhT8dVdOv­vQ-2M%253A%3Bcd0­a_vc8lUYIWM%3Bhttp%253­A%252F%252Fwww­.kamennafasadu­.cz%252Fwp-content%252Fu­ploads%252F2012%2­52F07%252Foblo­zeni-krbu-kamen-obklad-4.jpg%3Bhttp%­253A%252F%252Fwww­.kamennafasadu­.cz%252Fjak-oblozit-krb-umely-kamenem%252F2767­%252Foblozeni-krbu-kamen-obklad-4%252F%3B600%3B422

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Petrovskalui

Já bych potřebovala také poradit, jak máme s manželem do nového domu vybrat správně krbovou vložku? Podle čeho bych to podle vás měla vybírat a řešit?

Avatar uživatele
Renikled

Krbová vložka je potřeba vybírat podle typu domu, do kterého ho budete kupovat. Já bych doporučil se podívat na krbovou vložku od krby-bef.cz Vyrábí totiž kvalitní krbové vložky, které mají perfektní účinnost a dokáží za málo dřeva udělat hodně tepla. Navíc využívají i vlastní patentovaný materiál Carcon, který má perfektní tepelně izolační vlastnosti.

Avatar uživatele
Michálek1245

Kachle jsou docela fajn. Ale dneska jsou docela trendy designové krby, které stojí na volném prostory a neobkládají se. Třeba tady je prodávají: https://rocal­.cz/designove-krby Ale ono samozřejmě záleží na preferencích lidí, kteří si to doma nechají postavit. :) Taky si pamatuji, že babička měla krb obložený nějakými šamotovými deskami nebo něčím takovým. :)

Avatar uživatele
mimamocz

Příspěvek smazán administrátorem.

Avatar uživatele
janbratan

Hele já si vždycky říkám že nejlepší jsou kachle. Zdají se mi ze všech materiálů nejsympatičtější. Drží teplo a lehce se myjou. Když jsme si minulý rok kupovali kachlové kamna (viz https://www.lev­nekrby.cz/) tak nám dobře poradili a furt to hřeje bez žádných problémů, vážně za ten rok nebyl ani jeden problém.

před 2176 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek