Avatar uživatele
Bess

Co způsobuje neskutečně rychlé vybíjení baterie u mobilu?

Zdravim,
uz cca. rok mam problem se svym mobilem (lg f60). Znicehonic se zacne strasne rychle vybijet baterka (vydrzi asi 5 hodin?) a mobil se hrozne prehriva. Takhle se to deje treba 2 tydny, pak se mobil vrati do poradku. Za mesic se stejny problem opakuje, pak najednou odezni. Zacina mi to lezt na mozek, protoze ted nastalo zase „to obdobi“ a mobil je prakticky nepouzitelny. Ovsem dnes to vypada, ze se to po 4 tydnech dalo zase do kupy.
Divala jsem se na baterku, vizualne s ni nic v neporadku neni. A opravdu nejsem tak hloupa, ze bych nechala bezet nejake aplikace. Nepomaha ani tovarni nastaveni a cela tahle situace je dost zvlastni.
Mohl by mi to nekdo prosim objasnit?

Zajímavá 0 před 2534 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Je více možností, které to mohou způsobovat.

1. Vadná baterie.
Řešení:
a./ Mobil úplně vypnout po úplném nabití baterie (na delší dobu), případně baterii vyjmout a zjistit, jak se baterie vybíjí za této situace (kapacita klesá pouze samovybíjením). Po čase, třeba za dva-tři dny, zapnout (osadit) a zjistit, po zapnutí mobilu, zůstatek kapacity-procenta nabití baterie. Pokud pokles za ty tři dny bude odhadem max. cca do 20%, je předpoklad že by baterie měla být OK.
b./ Koupit novou a vyzkoušet. Trvanlivost baterie je závislá na množství cyklů (mělo by se pohybovat cca kolem 800 cyklů, ale je různé podle toho, při jakém stavu vybití se dobíjí). Jak je vaše baterie stará, není z dotazu zřejmé.
2. Větší využívání mobilu, poslech na reproduktor a provoz zejména při zapnutých datech, wifi, bluoethot, poloha, online navigace a pod.
Řešení: omezit užívání a vypínat sítě. Ale to si asi hlídáte?
3. Činnost některých aplikací „na pozadí“.
Řešení: zkontrolovat a povypínat, vymazat mezipaměti, nebo nejjednodušší- mobil občas restartovat (na chvíli úplně vypnout). Případně, v době kdy se rychle vybíjí, baterii na chvíli vyjmout.
4. Při zapnuté wifi, nebo datech, probíhá častěji automatická aktualizace některých aplikací.
Řešení: nenechávat stále zapnuté wifi, nebo data.
To, že se při tom vybíjení mobil přehřívá (pokud se nepřehřívá pouze sama vadná baterie, což se vyloučí zkouškou v bodě 1/odst. a), svědčí zřejmě o „usilovné“ činnosti procesoru, což může způsobovat pouze aktivní činnost nějaké náročné aplikace.
A pokud nepomůže „tovární nastavení“, bude to způsobovat asi některá „integrovaná“ aplikace přímo v OS, nebo, po přihlášení k účtu Google, aplikace, které stáhnete zpět z úložiště na Google (pokud je tam máte uloženy).
Možná ještě něco doplní další a zkušenější provozovatelé mobilů a tabletů.
Mě už nic dalšího nenapadá. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BergySeltzer

Měl jsem stejný problém. Teď mobil cca jednou týdně restartuju a vše je v pořádku. Souvislost bych viděl s mezipamětí aplikací, která by měla jít mazat i v nastavení bez nutnosti restartu, ale je to jen odhad. Možná někdo vyvrátí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

Pokud těch pět hodin neprovádí nějaké „vybíjecí akce“, jakože by třeba 5 hodin hrál na max reproduktor hudbu apod., tj. vybíjí se při standardním užívání, pak bude nejspíš vadná baterie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Třeba spuštěná navigace, občas zapomenu a v noci- odbočte doleva.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mzm

Podle chování to vypadá na sw. Jestli to chvíli běží OK, tak baterkou to nebude. Asi zůstává puštěný nějaký proces. Neznám tohle LG, ale zkus se podívat na využití baterie, bývá tam i kdo (který proces) kolik používal baterii, tím by se mohlo dojít k příčině.
Nějaký vtipný update, který běží i když má vynuté připojení nebo jinak neukončený proces by mohl dělat právě to co je popsáno.

To by mohlo odpovídat i tomu, že po restartu „je to OK“.

Takže zjistit kdo to dělá a zlobivý proces umravnit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Jeden kolega měl podobný problém a dokonce už chtěl koupit nový mobil, protože si myslel, že je vadný a nakonec byl problém v antivirovém programu, který zatěžoval systém. Takže po odinstalaci antiviru (…) problém už nebyl. Bohužel nevím přesně který antivirus to byl, zkusím zjistit a doplnit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek