Avatar uživatele
leporela22

Čím penetrovat zeď když není ze sadrokartonu ale dřevotřísky ?

Dobrý den koupili jsme si byt a v jednom pokoji je rozdělená místnost něcím takovým http://www.ha­kor.cz/drevotris­ka-dtd-rovna-hrana
a jen leholince něčím potažené je na tom vidět každý přivrtaný šroub i kde přesně ty desky jsou a kde maj hrany vypadá to opravdu hnusně tak jsem se chtěl zeptat čím by to šlo překrýt nějaká vrstva finálního tmelu http://www.non­stopstavebniny­.cz/cz/e-shop/477818/c12547-parotesne-folie-lepici-pasky/rokofinal-plus-15-kg-finalni-tmel-na-sadrokarton.html a na to barvu, nebo čim by jste doporučily aby to vypadalo co nejlépe? ještě jestli toto budu taky potřebovat vhttp://www.zbo­zi.cz/vyrobek/pas­ka-spokar-na-sadrokarton-mrizka-48mm-x-20m/
děkuji
Doplňuji:
Ještě takový dotaz kolik kg asi tak nebo já vůbec nevím kolik to sežere

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3558 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Otázkou se, čím je to „potažené“.
Pokud ta hmota na dřevotřísce dobře drží (a je soudržná), stačí spoje desek přelepit tou páskou (nebo třeba perlinkou) a lepidlem – aby nepraskaly. Pak přebrousit a pak celek přetáhnout akrylátovou stěrkou.
Pokud se ta hmota na dřevotřísce loupe (nebo drolí…), bude lepší ji obrousit a pak dřevotřísku napenetrovat běžnou akrylátovou penetrací (použil jsem kdysi Duvilax – a drží).
Doplňuji:
…„kolik kg“… – to ti takto nikdo neřekne – spotřeba penetrace je závislá na savosti podkladu a spotřeba stěrky na jejím zrnu (tedy na natahované vrstvě – spotřeba na metr čtvereční je uvedena vždy na obalu).

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Nejsnadnější bude to zbrousit a šrouby víc zavrtat, a přetapetovat:-))
Nebo to zbořit a vyzdít ytongem:-))

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Zbynas

Díry klasicky zasádruješ a pak na to musíš naházet penetraci určenou na umakart. Blbě se to čte z těch obalů, na které je to povrchy, ale v obchodě Ti rádi poraděj :) Pak na to chytne jakákoliv barva.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek