Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím přidělat práh?

Ahoj lidi, patřím ke generaci, která ještě přidělávala prahy poctivě - vruty. Dnes se to už dělá jinak. Takže dotaz: dá se práh přilepit silikonem, nebo je zapotřebí něco jiného? Pokud mě poradíte a nezruinuje mě to, budu vám vděčný. Děkuji za rady. S.

Předmět Autor Datum
Silikonem to také jde, nicméně doporučím spíše DenBraven Mamut Glue, nebo montážní lepidlo Soudal 49…
sHpy00n 07.12.2013 18:32
sHpy00n
Já bych zůstal u těch vrutů. Ta různá lepidla fungují tak 50/50. Když je podklad v ideální formě a b…
J_K 07.12.2013 18:59
J_K
přidám se k J_K: vruty. Už ne obyčejné železné které působením vlhkosti i v dřevěném špalíku v podla…
náhodný 08.12.2013 14:04
náhodný
Přidělat práh třeba v paneláku ale i jinde je nejlepší koupit" kartuš tekuté hřebíky ".Je to husté s… poslední
Kalivoda 11.12.2013 16:13
Kalivoda

Já bych zůstal u těch vrutů. Ta různá lepidla fungují tak 50/50. Když je podklad v ideální formě a bez nerovností, tak to docela drží, ale jak je tam něco nepřesně padnoucího, za chvíli to povolí.
V domě jsme dělali nové podlahy a řemeslníci přilepili všechny prahy právě lepidlem. Během dvou let jich většina ulítala a zbytek průběžně během dalších několika let. Zkoušel jsem to také lepit, ale vždy jen s dočasným úspěchem a zvláště jeden práh byl tak vypečený, že nikdy nevydržel déle než pár měsíců. Takže jsem nakonec vzal vrtačku, vruty a hmoždinky a přidělal je všechny postaru. Drží jako skála dodnes, už nějakých 6 let.

přidám se k J_K: vruty.
Už ne obyčejné železné které působením vlhkosti i v dřevěném špalíku v podlaze zreznou a pak se nedají vyšroubovat, ale pokovené, v dnešní době už s křížovým zářezem v hlavě. Do původního dřevěného špalíku pode dveřmi nebo v dolní části klasického železného rámu (futra), nebo nověji do hmoždinek.
Výhoda: práh se dá v případě potřeby snadno sundat a znovu nasadit.
Oceníte to třeba i jen po deseti letech (čas strašně rychle utíká), když budete chtít práh sundat, obrousit a znovu nalakovat, nebo budete dělat rekonstrukci podlahy a bude potřeba práh sundat, budete stěhovat piáno a práh by překážel, atd., atd..

Přidělat práh třeba v paneláku ale i jinde je nejlepší koupit" kartuš tekuté hřebíky ".Je to husté stavební lepidlo které vyplní i nerovnosti a bude to opravdu držet.Nesmí se to lepit na zaprášený podklad.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru