Avatar uživatele
Kepler

Čím přilepit kov na omítnutou zeď?

Zatížení cca 5 kg na 60 cm2 ve svislém směru.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2174 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

No, záleží jestli to ta omítka vydrží, jestli jí věříš, tak to slep Mamutem. Každopádně – jestli to padne, tak jedině s omítkou! ;) :D :D
https://www.ma­mutglue.cz/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Viděl bych to na dva šrouby. Je sice možné spoléhat se na lepidla, ale je nutno vyhodnotit, jak pevný je podklad a také míru nebezpečí a případných škod, kdyby to spadlo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Na omítku se lepí jenom plakáty!!!!!!

Utrhne se ti buďto štuk, nebo samotné jádro. Také nevíme nic o té omítce. Ptáš se jako většina. Stěrka by mohla na podkladu držet a to lepidlo zcela určitě.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

https://www.den­braven.cz/pro­dukt/pu-50-fc-polyuretanovy-tmel/ polyuretanový tmel do pistole, 50 FC fakt, jen bude nutné odstranit štukovou a pak napenetrovat. Pak to drží jak blázen. Zbytek tmelu použít na opravu obuvi. Pozor na prsty, drží skvěle.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Mám dobrý důvod použit právě lepidlo, nikoliv vruty a hmoždinky. Mamut mě taky napadl, ale je jich více druhů a nejsem si jist výběrem.

před 2174 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Jestli na to nemáš nějaké extra požadavky (průhlednost, rychlost lepení) a máš čas, použij TOTAL. (je nejpevnější) Ale jinak každý Mamut na to stačí – i ty „nejslabší“ vykazují pevnost myslím 20kg/cm2, Total asi 50kg/cm – což by ti mělo stačit. Jak říkám – spíš oderveš tu omítku, než Mamuta od ní. (S jedinou vyjímkou – viděl jsem odlepený práh z důvodu vodou nasáklého podkladu, ale to se odlepovala i dlažba. Mamut si samozřejmě vzal příslušný kus podkladu (stěrky) „s sebou“. ;) :D :D).

Nezapomeň že je to lepidlo v kartuši, budeš potřebovat pistoli. (jestli nemáš, stačí půjčit od kámoše) Jinak – jakmile kartuši otevřeš, je dobré Mamuta sdělat pokud možno brzy, dlouhodobé (několik měsíců) skladování nevydrží a zatvrdne. Takže si promysli, co bys mohl ještě slepit a pokus se ho zpracovat pokud možno všechen. (nejlépe do týdne) Předpokládám, že pořádně drátěným kartáčem (drátěnkou, hrubý smirek atd.) nezapomeneš NA SUCHO před lepením odrbat tu omítku. (já jen pro jistotu muehehe ;) :D :D)

před 2173 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Omítka by to měla vydržet.

před 2174 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek