Avatar uživatele
Kepler

Čím to je, že zmražené kuře občas bývá promodralé?

Nevěřím tomu, že by mu bylo zima 🙂. Jindy je krásně žluťoučké. V Kaufu, když to kupuju, není to vidět a zjistím to až doma. Je to na závadu?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Nuk nuk, annas, marci1 před 2864 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Nehledejte v tom vědu. Je to obsahem vody v mase. To co ji má víc, je promodralé.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

mě naopak připadá to žluté ošklivější. bude to kvalitou, ale teď co je lepší. každopádně ta kuřata, která jsou bio, modrá nebudou

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Možná to souvisí s jejich předávkováním se antibiotiky z Polska viz:

Ani chov českých kuřat se bez antibiotik neobejde. Jejich spotřeba dokonce roste – před deseti lety činila téměř 49 tun, loni už 60 tun. Česká drůbež ale podle chovatelů antibiotika dostává, jen když je nemocná a zároveň hodně malá. Jinak by léky nestihly z těla vyprchat.

Než tělo odbourá látky obsažené v antibiotiku, trvá to týden. Kuře přitom jde na jatka, když je mu 35 dnů. Pokud tedy některý kus onemocní příliš pozdě, míří podle předsedy představenstva jedné z farem Bohuslava Kohouta místo na talíř do kafilérie.

Jenže v Polsku prý dostávají kuřata léky často celý svůj život. Důvod? Lépe přibírají, mohou dříve na porážku a chovateli vynesou víc peněz. Jen za první čtvrtletí letošního roku se k nám od severních sousedů dovezlo skoro 27 tisíc tun drůbeže. Podle tamních veterinářů ale Češi nemají důvod polským potravinám nevěřit.

Kde se kuře vylíhlo a jaké léky sezobalo, si dodavatel může zkontrolovat v jeho průkazu. Jenže jak neoficiálně potvrzují sami veterináři, i tady platí – za úplatek není problém průkaz přepsat.

Zdroj: http://www.ces­katelevize.cz/ct24/e­konomika/1089366-veterinari-kontroluji-polska-kurata-kvuli-zakazanym-lekum

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Už jsi někdy chytal ve velkochovech brojlery a vkládal do přepravek? Do jedné přepravky se narve 10 – 12 kusů a nikdo se s brojlery nemazlí. To promodrání je následkem podlitin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Barbakan: víš to určitě? Mně se to moc nezdá, to kuře bylo modré úplně všude a rovnoměrně. I to maso se mi zdálo tmavší. Spíš bych vážně tipl na to nedostatečné vykrvení.

před 2863 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Nevykrvené kuře má svalovinu tmavě růžové barvy. Nejlíp se to pozná na prsech. Ale pochybuji, že by to veterina pustila k prodeji.

před 2863 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jo, to by odpovídalo. Já nejraději kupuju kuře celé a porcuju si ho doma sám: mám prsní řízky, hřbet na polívku a stehna + křídla na pečení. V Kaufu to pod tím vikslajvantem není vidět, zjistíš to až doma. Je pravda, že to bylo ve 30% slevě. Ale stejně – jsou to hajzlíci.

před 2863 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

… a nebo to kuře bylo šlechtického rodu. 😁

před 2863 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Taky mě ještě dodatečně napadlo, jestli to není nedostatečným vykrvením na jatkách?

před 2864 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek