Avatar uživatele
anonym

Čím to je, že část Čechů bohatne, i když je každý desátý Čech podle statistiků žije na pokraji příjmové chudoby?

Zajímalo by mě,čímto je že vysoká rozežranost část Čechů která bohatne a vlastní byty od 200 tisíc za metr čtvereční na nejlukrativnějších adresách, luxusní auta, diamanty, platina, zlato, šperky, umění a na druhou stranu žije každý desátý Čech podle statistiků v příjmové chudobě? https://m.novin­ky.cz/article­Details?aId=464274&sI­d=&mId= díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2261 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Je to tím, že někdo dokáže využít nastavená pravidla, vyzná se a bohatne. Jiný to neumí, nebo neměl správnou příležitost a ty pravé známé, tak se mu nedaří a živoří. Ale tak to bylo a bude v kapitalismu vždy.

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Kdybyste spojení „i když“ nahradil spojkou „protože“,
měl byste odpověď rovnou.

Část lidí (včetně Čechů) bohatne, protože jiná část lidí
chudne a žije na hranici či pod hranicí chudoby.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Je to přirozený vývoj…
I v ČR se /opět/ nůžky stále více rozevírají :)
"Někteří odpůrci této politické filozofie tvrdí, že KAPITALISMUS spočívá v tom, že lidé namísto toho, aby společně něco užitečného vytvářeli, jsou posílání do nerovné soutěže při jejich získávání, kde vítězí jen hrstka jedinců na úkor všech ostatních. Tihle jedinci postupně ovládají úplně všechno a v zájmu udržení si svých privilegií a zisků, manipulují veřejným míněním, omezují lidské svobody, bezcitně vykořisťují pracující, rozpoutávají války nebo bezohledně drancují planetu. "
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Kapitalismus
Někteří lidé jsou šikovní, schopní, nápadití, pracovití, nadaní, talentovaní, odborníci, kariéristé, mafiáni, podvodníci, zloději, spekulanti, dědici, majitelé aj.

Jiní se „jen“ vezou, jsou staří, chudí důchodci, slabí, nemocní, neschopní, nepoužitelní, neprůbojní, „otroci“ Děti ztroskotanců (alkoholici, gamblerů apod.)
Někteří mají pech, smůlu.
Atd. atp 😁
Snadno lze spadnout do druhé skupiny/dolů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Marley, zachovejte klid, když nebudou chudí, tak nebudou bohatí a zase naopak. Jinak odhadem, 60 nejbohatších má více majetku, než polovina světa, anebo 1% zbohatlíků ovládá asi 80% bohatsví světa.
Ale nezávidět, spíše politovat, pak když přijde zubatá a řekne tak hele dopijem a jdem, možná má větší bobky než ten chudý, nehledě, že musí za luxus života hlídat zlatokopky mít doprovod opičáků a poté později mají příbuzní problém jak co nejvíce uzmout a házet po sobě čerstvou mrvu při dělení jeho mamonu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Bohetne se VŽDY na něčí úkor! A protože ani bohatí, středně bohaní, běžní občané, chudí a dokonci ani otroci jako by NECHTĚLI VIDĚT, kdo jsou bohatí zač, tak se to děje, čili- tím to je. V časový osel to vezme ještě několik století, než prostí lidé procitnou a začnou si toho všímat a řešit to. Ovšem to jen za předpokladu, že do tý doby na zemi nebudou už jen bohatí. A to už bude každýmu fuk, kdo jsou zač.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek