Avatar uživatele
zjentek

Čím to, že vždy po odhlášení z tohoto serveru mi extrémně zrychlí browser, konkrétně načítání webů v jeho panelech?

Odhlášení z odpovědi.cz, uzavření „jejich“ panelů, restart prohlížeče a jeho následná skvělá rychlost a funkčnost.

Zajímavá 0 před 2295 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Nedává to z technického hlediska smysl, stav přihlášení nepříhlášení na kterémkoliv serveru nemůže mít vliv na celkovou zátěž prohlížeče potažmo systému. Stav přihlášení je de fakto jen jeden krátký řetězec / token který je uživateli serverem propůjčen na omezenou dobu výměnou za platné jméno heslo, tento token si prohlížeč uloží do cookies a stav přihlášení tím udržuje v rámci celého sezení.

Příčinu zpomalení bych určitě hledal jinde například v přemíře reklamních bannerů, zkuste je blokovat pluginem ADBLOCK PLUS. Dále se ujistěte že používáte skutečně aktuální verzi prohlížeče, novější verze bývají podstatně rychlejší, zvlášť u firefoxu došlo nedávno k zásadní optimalizaci výkonu takže je u mozilly aktualizace více než vhodná.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Smackdown

Kontrarozvědka a odpíchnutí :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Ge Orgii a když „ještě“ používám XPéčka, tak se mě aktualizace Firefoxu asi moc netýkaj, že?

před 2295 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

v takovém případě bych se vážně zamyslel nad možností povýšení na následující verzi Windows 7, která by ti zase pár let vydržela s ucházející podporou ze strany výrobců softwaru (podpora XP už opravdu citelně slábne, Mozilla pro XP nové verze už nevydává) nebo aktualizovat rovnou na jiný systém v nejnovější verzi pokud se ti nechce vyhazovat peníze oknem za windows licence. Nabízí se slušně vybavený systém v češtině na www.ubuntu.cz který nestojí ani korunu a pokud tvé používání počítače nezahrnuje zrovna hraní náročných počítačových her eventuálně profesionální práci s grafikou (produkty Adobe) je více než vhodnou a snadno použitelnou alternativou. Především bezpečnou alternativou z toho důvodu že je tento systém viry prakticky nenapadnutelný, a imunní proti drtivé většině útoků z internetu, což se hodí u počítačů převážně používaných jako okno „do internetu“ ať už skrze internetové prohlížeče, bittorrent a jiní P2P klienty, komunikátory, atp…

Tak jako tak u XP bych už nezůstával, jedna z těch výše uvedených možností má smysl…

před 2293 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Ještě ano → nevím z hlavy, kdy přesně,
ale ještě má vyjít jedna verze i pro XPčka.

před 2295 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jáára

To fakt ne…

před 2295 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek