Avatar uživatele
reika

Číslo EAN OPM – dá se zneužít?

Dobrý den.V poledne nám u dveří zazvonil mladík, předložil průkaz ČEZ a řekl, že provádějí kontrolu, jestli u nás už došlo k úpravě cen elektřiny a plynu. Chtěl vidět číslo EAN OPM z výpisu. Ukázala jsem mu výpis (já husa!). Měl tablet, něco si tam zapisoval. Nezdálo se mi to, zavolala jsem do ČEZU. Operátorka řekla, že nic takového neprovádějí, že to číslo EAN OPM jsou citlivé údaje, nemáme ho nikomu sdělovat. Myslela jsem, že mne raní mrtvice! Takhle naletět! Nic jsem nepodepisovala – může se něco stát? Dá se to číslo EAN OPM nějak zneužít? Díky.

Zajímavá 0 před 2906 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
GM

U vás ve městě není zakázán podomní prodej a pod.? Měla jste na něho zavolat strážníky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hans51

EAN OPM je specifický kód, který umožňuje identifikovat odběrné a předávací místo (OPM). Takhle narychlo si nevybavuji žádnou možnost zneužití, ale je možné, že Vás budou otravovat různí jiní dodavatelé s tím, abyste k nim přešla.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
JájsemRaibek

Rejko, podpis dnes pomalu nic neznamená. To číslo mu stačí ktomu, aby předělal smlouvu na jiného dodavatele a získal odměnu. Toť běžná praxe. Jakmile ti dojde nějaký uvítací dopis, ihned (IHNED!!!!!!!) zneplatnit smlouvu a obrátit se na svého distributora, že to neplatí a možná i na policii podat tr. oznámení na podezření z podvodu proti neznámému pachateli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MiskaZ

Dobrý den, mohu se zeptat jak jste dopadla? Mě se totiž minulý týden stalo to samé, nejradši bych si nafackovala. Ale nic jsem nepodepsala a vyhodila je. Reagovala jsem stejně jako vy a na ČEZU mi řekli to samé. Děkuji moc

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
reika

Pro MiskaZ = platí to, co napsal Hans51. Otravovali mne jiní dodavatelé, abych k nim přešla ( nejen mne, ale i sousedy). Jinak díkybohu nic. Už jsem poučena – u dveří nic nesjednávat a hned je vyhodit! Vždy to byli velmi mladí, příjemní lidé.

před 2024 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek