Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Číslování stránek v každé příloze od č. 1

V dokumentu MS Word 2003 potřebuji číslovat každou stranu od 1, dokument se tiskne oboustranně. Když nová příloha začíná na liché straně, je vše OK. Pokud nová příloha začíná na sudé straně, musím při založení nového oddílu zvolit "začátek na sudé straně", aby se nevkládala prázdná strana. Avšak v tom případě číslování začíná vždy od 2, i když jsem zvolil začínat od 1 (evidentně se potlačená, resp. odstraněná prázdná strana počítá jako č. 1). Pokud zvolím začínat od nuly, je stránkování 0, 1, 2, 3 atd., ovšem tam nulu nechci. (Poznámka: Pokud má dokument řadu příloh a čísluje se průběžně, číslování navazuje správně i v případě, že nový oddíl začíná na sudé straně).
Prosím o radu, jak v popsaném případě docílit číslování příloh začínajících na sudých stranách vždy od 1.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Word 2007 a vyšší už má pro to speciální vložení konce oddílu pro sudou a lichou stránku. Teď jsem…
Jan Fiala 02.11.2012 17:04
Jan Fiala
Děkuji za radu. Moc jste mně pomohl. poslední
golfka 05.11.2012 07:04
golfka

Word 2007 a vyšší už má pro to speciální vložení konce oddílu pro sudou a lichou stránku.

Teď jsem si zkoušel. Nastavil jsem ve vlastnostech dokumentu, že začátek oddílu začíná na nové stránce (ne sudé nebo liché). Ve formátu číslování jsem nastavil, že číslování nepokračuje z předchozího oddílu.
A teď mi Word začíná číslovat od 1 bez ohledu na to, zda oddíl začíná na liché nebo sudé stránce (vkládám úplně obyčejný konec oddílu) a nevkládá žádnou prázdnou stranu, pokud oddíl začíná na sudé stránce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru