Předmět Autor Datum
Spáry mezi cihlami vyškrábej a cementovou maltou přespáruj.odloupaný štuk z cihel také odstraň a pak…
Jabraka 23.09.2009 11:23
Jabraka
Jarda myslel omítku, nikoliv štuk, že Jaroušku?
milan.cukrar 23.09.2009 12:48
milan.cukrar
Na komín pozor. S tím nejsou žádné žerty. Jestli se začíná rozpadat, pak by bylo dobré znát příčinu.…
sHpy00n 23.09.2009 12:42
sHpy00n
naprosto s Vámi souhlasím, pane sHpy00n, a přihodím si. Chcete zaplácnou komí, nebo opravit kvalitně…
milan.cukrar 23.09.2009 12:51
milan.cukrar
Na chalupě kominíci požadovali,abychom si opravili komín.Je to starý selský komín,dole 1 m2 s pecí n…
Jabraka 23.09.2009 15:45
Jabraka
jde pouze o kosmetickou úpravu.mám nerez vložku 2 roky starou.díky za rady:-)
hoša 23.09.2009 17:54
hoša
Na komín, je třeba uvažovat o tom, že těleso komína a to zejména v zimě prudkou změnou teploty pracu…
zedník-včelař 18.12.2010 16:33
zedník-včelař
čím omítnout komín ? ... hoša , 23.09.2009 06:23 Za rok a pol, to hádam má už omietnuté. A vôbec, m…
Joseph 18.12.2010 18:21
Joseph
Jestli to nebude tím, že včelaři se za mrazů obvykle nudí. :-)
Kurt 18.12.2010 18:54
Kurt
Dobrý den,mám podobný problém Potřeboval bych poradt totéž ale podstřešní část komína,tedy tu pod st… poslední
Metrolike 13.04.2013 22:47
Metrolike

Spáry mezi cihlami vyškrábej a cementovou maltou přespáruj.odloupaný štuk z cihel také odstraň a pak nahoď novým štukem.Použij venkovní štuk.Dobré by bylo podklad napenetrovat.A nic se nestane,když na podklad natáhneš perlinku a pak štuk.
JABRAKA

Na komín pozor. S tím nejsou žádné žerty. Jestli se začíná rozpadat, pak by bylo dobré znát příčinu. Je-li už vyvložkovaný, zkontrolovat, jestli nejsou popraskané vložky atd. Rozhodně bych doporučil konzultaci s kominíkem, na místě pochopitelně, aby komín viděl, žádné tahání rozumů po telefonu.
Něco mi ale našeptává, že Vám jde spíše nadstřešní část. I v tomto případě je nutné zhodnotit, do jaké míry rozpadání pokročilo, a zda už nepřekročilo neopravitelnou mez. Opět záleží na vyjádření odborníka. Osobně bych raději raději dal přednost řešení zgruntu odstranit příčinu před kamuflováním následků. Ale nechci nijak kategoricky soudit, neznám stav komína. Je možné, že opravdu postačí kosmetická úprava.
Poslední rada na závěr. Vezmu-li v potaz, že žádáte o radu co koupit a budete zkoušet.. Tohle za sebou skrývá nemalé finanční náklady, ohromné úsilí s výsledkem bez záruk. Jo docela možné že vše nakonec přijde vniveč a vy vše zaplatíte podruhé i s řemeslníkem.

Na chalupě kominíci požadovali,abychom si opravili komín.Je to starý selský komín,dole 1 m2 s pecí na pečení chleba.Hořejší část sami doporučili opravit pouze kosmeticky,aby nedocházelo k úniku zplodin do půdy.Namíchali jsme maltu.12 dílů prosátého písku hlinitého,1 díl cementu a 3 díly hydrátu.díl= lopata.
Takovou zdící maltu je možno koupit napytlovanou.Po vyspárování mezer mezi cihlami jsme natáhli asi 2 cm na povrch a trochu dovnitř,co se dosáhlo.Pak byli kominíci spokojeni.Teď stavíme na sdruhé budově nový komín s nerezovou vložkou,vyfotím.
JABRAKA

Na komín, je třeba uvažovat o tom, že těleso komína a to zejména v zimě prudkou změnou teploty pracuje-rozpíná a ztahuje se.Komín by mohl být třeba obložen minerální vatou z venku,přichytit to talířovými hmožděnkami a pak na to dát síťku zvanou perlinka a potáhnout to lepidlem na obklady, ale flexibilním. Po té natáhnou a zapucovat štukem s přidáním cementu a sokratu.Po zaschnutí třeba natřít fasádní barvou. Normální štuk stojí cca 120,-Kč, ale flexibilní 250,-Kč.Dnešní systémy komínů jsou ji prefabrikované a s izolací,minerální vatou uvnitř komínového tělesa.Povrch se omítá.
V druhém případě možná postačí otlouci zvětralé části cihel, natřít těleso komína penetračním nátěrem SOKRAT a podobné stavebné chemie, a pak to potáhnou uvedeným lepidlem na perlinku. Omítnutí jen štukem bych nedoporučoval jednu zimu by to přečkalo.H

Dobrý den,mám podobný problém Potřeboval bych poradt totéž ale podstřešní část komína,tedy tu pod střechou na půdě. Schodil jsem původní zvětralou omítku,tehdy ještě dělanou na vápně, a proškrábal spáry do hloubky 2 - 3 cm. vyspároval jsem je cementovou maltou. A ted jakou omítku? poradte. Kousek je dělaný před x lety hodně na cementu a drží to do ted jako skála.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru