Předmět Autor Datum
Ak za to moze nejaky kondenzator, tak to nie je problem chipsetu, ale problem vyrobcu dosky. Moze to…
MM.. 10.09.2006 17:15
MM..
o nForce si už delší dobu nemyslím nic dobrého, je to čipset pro gamesníky, ale ne pro normální využ…
touchwood 10.09.2006 17:50
touchwood
Jsou i desky s bezkapalinovými kondíky, úplně jsem nadšen z : http://www.pctuning.cz/index.php?opti…
Fuente 11.09.2006 17:32
Fuente
Ono ten problem s vypinanim dosky (z otazky) nemusi suvisiet s elektrolytmi (tie moc rychle zakmity…
MM.. 11.09.2006 18:33
MM..
Ony stačí blbě chlazené nebo dokonce nechlazené jiné součásti MB, to aby se jeden trefoval a pak můž… poslední
Fuente 12.09.2006 10:58
Fuente

Ak za to moze nejaky kondenzator, tak to nie je problem chipsetu, ale problem vyrobcu dosky. Moze to byt zavinene blbou dokumentaciou od vyrobcu chipsetu cim ma ten isty problem viac vyrobcov dosiek, ale vyrobca dosky by si mal svoje zlepence testovat, prave kvoli takymto veciam... Bohuzial nie je to s dnesnymi chipsetmi ziadna slava, samy bug a workaround, kde su casy 440BX...

o nForce si už delší dobu nemyslím nic dobrého, je to čipset pro gamesníky, ale ne pro normální využití. I proto jsem se nedivil, že AMD koupilo raději ATi. Jinak MM má pravdu, "klasické problémy" s kondíky se vracejí vždy po nějaké době a nejen u MSI.

Ono ten problem s vypinanim dosky (z otazky) nemusi suvisiet s elektrolytmi (tie moc rychle zakmity napatia nevyhladia, maju vysoku impedanciu), ale napr. s keramickym kondikom - problem pravdepodobne pouzita mala kapacita (zrejme kvoli nedostatocnej specifikacii vyrobcu chipsetu), a nastava obcas na chipsete alebo inom IO taky zakmit napajania ze to vypne. Ta "oprava" bude IMHO vymena za vyssiu kapacitu (napr. 100n za 220n apod.). Nestudoval som ale podrobne ze co to ma ta doska za problem, takze su to len moje domnienky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru