Avatar uživatele
Larissa

Řekli byste sami od sebe člověku, který pro vás hodně znamená (partner), „lásko“?

Nevím, mě to slovo nejde přes pusu, možná pro to, že mi odjakživa do hlavy tloukli, že tak mluví „cikáni“ (<= nic proti), že je to banální, až sprosté oslovení, ale v knížkách, filmech, médiích se s tím často setkávám.
Dokázali byste tak někoho oslovit nebo oslovujete vy? Máte také nějaká „slovíčka lásky“, která vám nejdou přes „hubu“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Deli před 4051 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Řekli, bez problému. Ta hláška o cikánech je blbost. Jedná se jen a pouze o velkou upřímnost, které ne každý je schopen.
Byl jsem schopen takto oslovit milovanou bytost i v případech, kdy mně dotyčná lásku neopětovala.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Oslovení ‚lásko‘ mezi partnery mi nepřijde banální ani sprosté.Jestli si tak mezi říkají mezi sebou cikáni nevím,já u nich slyšela jen ‚hej more‘.
Co jsem ale byla alergická na oslovení ‚zlato‘ mezi partnery,to když si tak mezi sebou říkali švagrová se svým manželem,a to při jakékoli příležitosti a to i tehdy,když měli mezi sebou nějako vádu.Slovo ‚zlato‘ pak zněko jako nadávka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Led_

A proč bychom se netěšili?

…Lásko,
dej pět tisíc,
viděla jsem… jenom…
jdu si něco malýho koupit…
…Díky, Lásko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ahold

Mě zase silně vadí, jak se znehodnotila věta – miluji tě ,mám tě rád/a.
Při odchodu kamkoli, při končení telefonního hovoru............

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Zástupná slovíčka, kdy dotyčného přímo nepojmenují, obvykle upřednostňují ti, kteří mají poněkud více těch lásek (miláčků, kočiček, broučků, zlatíček, medvídků apod ) – tak aby se nespletli. Když mi tak ale řekne manžel, vím, že to říká proto, co ke mě cítí – a nebo si o to říká „chvíle“, ale jinak mě oslovuje sice zdrobněle, ale jménem nebo také nějakým roztomilým oslovením, které známe jen my dva.:-)

Btw – že by si cikáni říkali zrovna lásko, to se mi moc nezdá. Z těch jejich tlam slyším spíš kanálové výrazy a rozhodně ne láskyplné:-((

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

říkat partnerce „lásko“ není zrovna rajcovní a navíc slovo „láska“ zevšední.Když slyším někoho takhle oslovovat tak se mi ježí srst

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Jsme s manželem 5 let a máme 3 děti. Nedávno jsme byli nakupovat, sebou dvě menší děti (obě vyfasoval tentokrát manžel:-). Každý svůj nákupní vozík. On vybíral pár věcí a hlídal děti, já běhala a nakupovala týdenní nákup potravin. Když jsem ho v půli nákupu zahlédla mezi regály, zavolala jsem na něj: „Lásko, prosím, vyber nějakou šunku!“ a běžela jsem dál. (Pult s uzeninami je spíš jeho parketa než moje, a taky se mi nechtělo stát ve frontě.) Scénku zaslechla paní, která vybírala těstoviny. Otočila se po tom, na něhož bylo voláno „lásko“, vidouc chlapa jak hora se strništěm na tváři a ověšeného dětmi, otočila se za volající – a zjistila, že na toho chlapa volala dcera její bývalé kolegyně. Druhý den mi moje mamka mailem psala, že se jí ozvala kolegyně a vyprávěla jí, jak nás viděla v obchodu. Prý musíme mít krásné manželství, usoudila z toho, co pár vteřin viděla a slyšela. Jiní se na nákupech hádají, my se oslovíme jako čerstvě zamilovaní. Moc se jí to líbilo. Myslím tedy, že není zač se stydět, toto a podobná oslovení klidně užívat. My je užíváme zcela běžně. Není to podbízivost tomu druhému, ani nám to ještě nezevšednělo. Každé takové slovo je jako pohlazení v každodenním sho­nu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Určitě mám slova, které neříkám, neznaméná to že nechci, ale nejde mi to přes pysk.
Problém je v tom, že ženy to chtějí slyšet.

před 4051 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek