Avatar uživatele
klob1

Řeším, jaké si pořídit starší auto z dovozu? Vybírám si Ford Tourneo Connect vs. Volkswagen Sharan.

Stáří 5,6,7,8 let? Nějaký starší typ?
Jde mi o velký kufr s menší spotřebou. Také o to, aby se nemuseli sklápět zadní sedačky, když se bude převážet nějaký ten spotřebič. Použití převoz nářadí, hudební aparát, myčky a pračky po jednom kusu pravděpodobně. Není to každý den zatím, ale občas ten převoz. Také jen jízda více lidí.

Původně bylo vyhlédnuté Citroen Berlingo a Peugeot Partner, ale zjištěno, že má malý kufr na délku, tudíž se nedostane celá myčka a museli by se zadní sedačky sklápět, pak mohou jet jen dva lidé. Také byla možnost Ford Galaxy, ale to jsme odpískali, kvůli řetězovému rozvodu a jiným nevýhodám.

Ford je většinou diesel v benzínu málo. Ten WV je i v benzínu. Ale asi také by byl v naftě. Oba asi 1,8 obsah. Možná, že WV 2 litry. Nevím.
Jen se nějak nedokáži rozhodnout, co z těch dvou aut vybrat. A naftou ani nemám takové zkušenosti. Prý už jsou dělané ty motory i na popojíždění po městě, ne jako dříve, že se muselo jet dál, aby to mělo smysl.
Dávám si pro a proti, ale jsem stalé 50:50.
Výhoda a nevýhoda je, že Connect má nízko podlahu a Sharan výš. Je to v tom, že, když něco nakládá těžšího. Nebo zase To samé je v některých případech výhoda v jiných nevýhoda. Ale to tak není podstatné.

Jen chci znát něčí názor, kdo třeba v tom má přehled.

Jen pro představu jak ty auta vypadají, nejsou to konkrétní auta.
http://auta.y­auto.cz/ford-tourneo-connect-1-8tdci-210s-5mist-klima-1994301.html

http://www.tip­car.cz/inzerat/vol­kswagen-sharan-18-turbo-klimatronic-cz-19070044.html

Děkuji za odpovědi a názory.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3489 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Jestliže uvažuješ o FauVé, tak zvol Caddy ( http://www.vw-uzitkove.cz/mo­dely/caddy/ce­niky_a_data/technic­ka_data ), Sharan je totéž, co Ford Galaxy (a Seat Alhambra, dokonce je skládají v jedné fabrice). Z uvedených si vyber rozhodně Tourneo, ale zkus se ještě pokouknout po malých dodávkách (co třeba Opel Vivaro?).
Benzin – nafta.
Jestliže se budeš pohybovat spíše po kratších trasách (město) a za každého počasí (léto, zima), vyber si benzin, i moderní nafťáky při takovém provozu trpí (a rozhodně si nekupuj jeté auto od nějaké rozvážkové služby, ty auťáky jsou rozbitý střídáním řidičů a právě krátkými trasami).
A, upřímně, kdybych sháněl čistě praktické auto, rozhodně bych neopominul Dacii (Dokker nebo Lodgy), sice tím nikoho neohromíš, ale zavazadlový prostor je bezkonkurenční a pokud jde o opotřebení, tak za cenu jetého VW nebo Fordu koupíš auto nové.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

S výběrem auta si nenech radit tady, prostuduj si recenze na odborných webech, třeba na www.auto.cz. Ford tam je určitě, Sharan asi taky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Banán88

VW
(muj nazor, opredeny vlastnimi zkusenostmis obema znackami)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zzzzz

Kdysi jsem Sharanem jezdila asi půl roku, byl perfektní:-)
Doplňuji:
Bacha na to od koho koupíš, nechat si dovést je špatné řešení:-(( Lépe je dovést si sama a to koupit od přímého majitele, ne od bazarů. Hlavně ne od turků, to jsou obrovské plečky:-(((

Jsou stránky kde innzerují ii přímo majitelé:-))

Upravil/a: zzzzz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Mrkni na ceny oprav a náhradních dílů u Fordu .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek