Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řídicí jednotka Opel Vectra B - kolik přibližně stojí?

Zdravím vás, přestalo mně startovat auto (točí, ale nenastartuje) a nesvítí jednotka el. řízení motoru. V servisu to napojili na diagnostiku a tam to ukázalo, že řídící jednotka nedodává signál, tzn. že je možné, že úplně odešla, ale taky je možné že prý jenom nějaký kontakt. Tak se vás chci zeptat, jestli nevíte, za kolik se dá pořídit, samozřejmě nemusí být nová, pokud by opravdu odešla. Auto Opel Vectra B, r. v. 1997, motor x16xel.

Díky

Předmět Autor Datum
Nevím to přesně ale bude stát kolem 1000Kč a ta původní je neopravitelná.
lesov. 10.08.2012 18:51
lesov.
Možná někde špatný kontakt, možná ti to jen blokuje imo.Zkusil jsi druhej klíč? Jednotka nebude drah…
iconek 10.08.2012 21:05
iconek
Druhý klíč nemám...
J.C. 11.08.2012 12:55
J.C.
V servisu mě strašili částkou i 8000 Kč, tak chci vědět co je na tom pravdy. Teď mě ještě napadlo...…
J.C. 11.08.2012 12:54
J.C.
Odpovím jen obecně. K ovládání ostatních zařízení jsou v autě obvykle další řídící jednotky. Ale jak…
lesov. 12.08.2012 14:52
lesov.
Prošmejdit "všechny ! " pojistky, tím bych začal.Zkouknout konektory k ŘJ, na IMO kroužku kolem spín…
iconek 12.08.2012 19:42
iconek
Nemám to v autorizovaném servisu...je to nějaký (ale profláknutý) servis ve vedlejší vesnici, kde zr…
J.C. 13.08.2012 07:10
J.C.
Kamarád měl stejnou závadu jak popisuješ a měnil kostku nahrazující rozdělovač. Já osobně vectru vla…
corve43 12.08.2012 20:53
corve43
Tohleto bejvala specialita Renaultu.Odemkl jsi dálkově klíčem, otevřel dveře a pokud jsi nezapnul za…
iconek 13.08.2012 18:40
iconek
Čaute chlapi, mám stejny problé, z řididci jednotkou , byl jsem na diagnostice a z jistil jen zapalo…
imro152 21.09.2012 21:12
imro152
To samé jsem měl také a i stejnou závadu. Byl vadný kabel od cívky na třetí válec. Přeměř si všechny…
corve43 21.09.2012 21:23
corve43
Měl jsem Oprla Kadeta, stejný problém. Točilo ale nechytlo. Též vyhrožovali vadnou řídící jednotkou.…
Filuta 21.09.2012 23:08
Filuta
Vážení kolegové, spoustu informací jsem našel na těchto stránkách. Ušetřilo mi to hromady peněz - i… poslední
Skrblík 27.10.2012 16:39
Skrblík

V servisu mě strašili částkou i 8000 Kč, tak chci vědět co je na tom pravdy. Teď mě ještě napadlo...kdyby to byla řídící jednotka motoru, tak by nefungovaly ostatní funkce jako ABS, bezp. pásy atd, ne? Ostatní kontrolky svítí a zhasínají jak mají, tak se mně nechce zdát, že by odešla celá jednotka. Navíc motor točí dobře, žádné pazvuky nevydává, relé spínají.

Prošmejdit "všechny ! " pojistky, tím bych začal.Zkouknout konektory k ŘJ, na IMO kroužku kolem spínací skřínky.Pak přijde práce pro diagnostiku.Oni se ti v servise vyserou na nějaký zkoumání a hledání závady.Pokud se nejde spojit s ŘJ přes originál konektor, jde se napojit i jinak.Ale to ti v OPLU neudělají.Najdi si nějaký menší neorigo servis a zkus to tam.
Jak se píše nademnou, v autě bývá i několik řídících jednotek, od airbagu počínaje, přes komfortní a konče u motorové.Stejně jako pojistkové skříňky.Další dvě můžou být v motorovém prostoru.

Jak popisuješ, kontrolka motoru nesvítí, motor točí, ostatní kontrolky zhasínají jak mají, zaměř se teda na ten imobilizér.Je škoda že nemáš druhý klíč a nemůžeš to zkusit, jestli není závada v klíči.Ještě je pak možnost imobilizér vyřadit, nejde to ovšem u všech aut.A málokterá firma to umí.Znám jedny borce z Prahy, ke kterým jsem vozil auta na opravy jednotek, budíků, chiptuningu atd.Ti opravdu umí skoro nemožné a zázraky do tří dnů.Jenže si nechají taky pěkně zaplatit.To víš, jenom blbý software co musí dokupovat stojí pár set tisíc.Hardware nepočítaje.

Nemám to v autorizovaném servisu...je to nějaký (ale profláknutý) servis ve vedlejší vesnici, kde zrovna mají diagnostiku na Opel. Nicméně dnes bych se měl dovědět verdikt, tak su zvědavý...snad to bude jenom nějaká blbost.

Kamarád měl stejnou závadu jak popisuješ a měnil kostku nahrazující rozdělovač. Já osobně vectru vlastnil 10 let a závada co se vyskytovala byl krokový motorek a občas dálkový ovládání to jsem řešil klíček do spínačky zmáčkl ovládání, dveře se zamkly a odemkly a zas bylo na chvíli po problému.

Čaute chlapi, mám stejny problé, z řididci jednotkou , byl jsem na diagnostice a z jistil jen zapalovací sívku a dodnes nic nevím koupol jsem cívku a na budíku mi pořád svíti ta oranžova kontrolka ,jak je ne leve straně dole,mám opla vectru rok 99 18,16v 85kw,ted jsem se dočetl ,že to mužou bít klíče,mám jich tři klíče a zítra to teda zkusim, jinak mi trvděj ,že to je řidici jednotka na motoru,,kod motoru je X18XE1,jinak to jede na tři válce, svíčky jsou nové, má to snahu jed ale škube to

Měl jsem Oprla Kadeta, stejný problém. Točilo ale nechytlo. Též vyhrožovali vadnou řídící jednotkou. Kde byla závada nikdo neví, ale v servisu vyměnili svíčky, víko rozdělovače a kabely ke svícím. Problém byl zcela odstraněn. IMHO to bylo tím rozdělovačem, protože svíce jsem později vyzkoušel a jelo to na ně a kabely jsem též vrátil původní protože mi ty nové sežraly veverky či nějací jiní hlodavci a jiné jsem neměl po ruce. Též to jelo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru