Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem řezání obkladu a vanička

dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zedník chce zapustit vaničku od sprchového koutu trochu pod obklad, je to prý lepší kvůli zatékání. Může to tak být? Nebo se má nejdřív dojet obklad až dolu a pak k němu přirazit vanička? Četla jsem pár diskuzí, ale podělte se se mnou o svoje zkušenosti prosím. Pak bych se také chtěla optat, zda se dole běžně ořezává obklad (prý kvůli srovnání nerovností na podlaze, když něco letí), že se jakoby ta řada obkladů, co jsou k dlažbě řeže asi naposled? Nevypadá to potom jako pěst na oko? Mluvil prý o rozmezí 1cm-1,5 cm. Jsem laik, tak bych si to jen chtěla ověřit, zda je to ok. Děkuji všem

Předmět Autor Datum
Obě možnosti jsou možné. Osobně se mi víc zamlouvá způsob zapuštění pod obklad. 1) kvůli zatékání ja…
Fortys 08.09.2013 21:48
Fortys
Se vším souhlasím, zvláště se zapuštěním pod kachle kvůli zatékání. Silikon časem povolí a plíseň je… poslední
ladaadal 09.09.2013 08:03
ladaadal

Obě možnosti jsou možné. Osobně se mi víc zamlouvá způsob zapuštění pod obklad. 1) kvůli zatékání jak uvádí Váš zedník. 2) přechod mezi obkladem a vaničkou pomocí silikonu se mi prostě nelíbí i když se to tak běžně dělá.
Je to tak, jak říká Váš zedník. Poslední řada od spoda se lepí jako poslední a je řezaná podle nerovností podlahy. Jestli to bude vypadat jako pěst na oko bude záležet na rovinnosti podlahy a šikovnosti obkladače, ale myslím si, že jsou důležitější místa kde se projeví jestli obkladač při práci přemýšlel např. rozměřit obklad tak, aby na začátku a konci stěny končil s přibližně stejně širokým páskem a ne aby na jedné straně začal celou dlaždičkou a na konci stěny mu vyšel 3cm silný proužek. Pokud je koupelna členitá tak to někdy nejde a je to o kopromisech, ale často vidím na stavbách dispozičně jednoduchou koupelnu, kde to obkladač nafláká tak aby musel co nejméně žezat a jak to pak vypadá ho nezajímá.

Se vším souhlasím, zvláště se zapuštěním pod kachle kvůli zatékání. Silikon časem povolí a plíseň je na světě. Ale nasouhlasím s oboustranným řezáním. Odjakživa se virtuálně začínalo s celou kachlí tam, kam padlo oko při vstupu do koupelny, většinou na protilehlý roh ode dveří. Naopak, když seřízneš kachle na obou stranách, tak to vypadá jak když drží prase kost a plápolaj mu uši.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru