Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Šamot do starých peter

Prosím o radu:

potřebuji kompletně vyšamotovat staré petry rv.1960 - typ Petr 8, rozměry 25x25x70cm. Starý šamot se kompletně vysypal. Kde sehnat nový? Na netu jsem zjistil, že se dá pořídit nový šamot (sada šamotů)do kamen Thorma (nástupce peter), ale šamotové desky jsou pravděpodobně větší,protože rozměry kamen Thorma jsou o něco větší než ty moje staré. Musel bych je asi zařezávat a asi bych nikdy nedosáhl přesného lícování šamotových desek.

Má prosím někdo zkušenost s podobnou opravou? Dá se někde sehnat šamot do těchto starých kamen? Nebo je mám vyhodit a pořídit si nové - pc kolem 3.000kč

Díky za rady...

Předmět Autor Datum
Ony tam nelícují nějak přesně, buď jsou jen skládané, nebo omazané, každopádně se teplem roztáhnou.…
kejki 05.01.2014 14:41
kejki
I když to řízneš nepřesně, tak rohy vymázneš šamotovou maltou, ale jen tři, čtvrtý bych nechal volný…
čumil_old 05.01.2014 15:14
čumil_old
Já jsem dělal nedávno novou vyzdívku ze šamotových cihliček tlouštky 3cm.Řezat jdou krásně fričkou s… poslední
fafin 05.01.2014 17:40
fafin

Ony tam nelícují nějak přesně, buď jsou jen skládané, nebo omazané, každopádně se teplem roztáhnou. Tady je měli i v železářství, protože si nedovedu představit, že je pošta doveze v celku. A na zakázku se sice nechají udělat, ale cenově se to vůbec nevyplatí. Jestli je v těch starých litinové hrdlo s klapkou, tak si ho nechte jako náhr. díl.

Já jsem dělal nedávno novou vyzdívku ze šamotových cihliček tlouštky 3cm.Řezat jdou krásně fričkou s diamanťakem.Konce jsem seřezával pod úhlem 45°,pak jdou rohy pěkně do sebe a nemusí se ani vymazávat.Vyjde to na pár korun.A nebo zkus nějaké vesnické železářství,kde mají většinou origo vyzdívku::)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru