Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Šetření baterie Lenovo S205

Zdravíčko,
zakoupil jsem si Lenovo S205, vyzkoušel jsem na tom operační systémy Win7 Starter a Win XP, a po zjištění, že na "xpéčkách" celý chod běží rychleji, jsem je ponechal. Naskytnul se ale problém. Na Windows 7 mi běžela utilita (zrovna od firmy Lenovo), která šetřila baterii (nenabíjela ji do 100%, ale jenom na 50%). Čímž prodlužuje životnost baterie (baterie prý dostává největší "záhul" při dokončování nabíjení).

Chci se proto zeptat, jestli neexistuje nějaký program, v kterým se dá nastavit maximální nabíjení v procentech. Děkuji za případné odpovědi :).

---To, že jsou XP zastaralé dávno vím.---

Předmět Autor Datum
To je nesmysl.
karel 13.05.2012 23:40
karel
s tym nabijanim si dufam robis prdel a stym zahulom pri dokoncovani nabijania tiez....neni preco nab…
shiro 13.05.2012 23:43
shiro
A jak jsem to měl sakra vědět? Můj první netbook, tak si čtu veškeré články (proto jsem se ptal i zd…
CafeManCZ 14.05.2012 00:10
CafeManCZ
Nikdo tě nevypískává. Ta kravina dle tvého odkazu je akorát tak dobrá k nasrání uživatele - Lenovo m…
mif 14.05.2012 00:27
mif
To máš pravdu, akorát si připadám jako kretén. Už jsem tak udělal :). Děkuji aspoň Tobě.
CafeManCZ 14.05.2012 00:35
CafeManCZ
akorát si připadám jako kretén Mně tak nepřipadáš (jestli tě to ukonejší) :-). Měls dotaz, na který…
mif 14.05.2012 00:43
mif
Jste neobvykle pečlivý, já obvykle výrobek vybalím, prolétnu návod a ten archivuji (do šuplíku, ne d…
ms 14.05.2012 01:02
ms
Můj první netbook, tak si čtu veškeré články (proto jsem se ptal i zde). Ještě, že to není prvá pis…
ms 14.05.2012 00:35
ms
"Pistole" - to jsem se ale zasmál
CafeManCZ 14.05.2012 00:38
CafeManCZ
nenabíjela ji do 100%, ale jenom na 50%). Čímž prodlužuje životnost baterie ::)
mif 13.05.2012 23:53
mif
ono to je obráceně, ta aplikace ukončí běh systému (jakože vybito) v okamžiku, kdy kapacita aku kles…
touchwood 14.05.2012 09:24
touchwood
chceš nesmysl. Viz má druhá reakce. A to se dá nastavit přímo v ovl. panelu "baterka" v XP, prostě p…
touchwood 14.05.2012 09:26
touchwood
Utility přímo od Lenovo - Power management tohle umožňují. Můžeš si nastavit hranici, kdy se baterie… poslední
Jan Fiala 14.05.2012 10:02
Jan Fiala

s tym nabijanim si dufam robis prdel a stym zahulom pri dokoncovani nabijania tiez....neni preco nabijat baterku do polovice a uz duplom to neni nejake setrenie. Dalsi co nerozmysla. Na co by to bolo dobre? Kto ti povedal take mudrosti? Vacsiu blbost som v zivote nepocul.

A jak jsem to měl sakra vědět? Můj první netbook, tak si čtu veškeré články (proto jsem se ptal i zde).

http://www.lenovoblog.cz/2012/03/novy-energy-manag ement-70.html

To je právě od Lenova, tak buď jsou v Lenovu samý idioti, kteří dělají hovadiny nebo nevím. Nemusíte mě hned vypískat, to že jste chytří, to beru, ale napsat "to si děláš prdel" jste fakt nemusel. Já si zvětšovat koule urážkami nemusím, takže odpovím vám. Ne nedělám si prdel. Jen mi prosím řekněte, jestli to je hovadina či ne. Také o tom slyším poprvé. Jenom jsem jim na to nejspíše nalétl jako další parta idiotů, která jim věřila :D.

Nikdo tě nevypískává. Ta kravina dle tvého odkazu je akorát tak dobrá k nasrání uživatele - Lenovo má celkem slušnou správu baterek, nikdy nedovolí vybít je do mrtě. Aby mi po hodině skuhral notes hlady, na to bych se vys*al smrdutým šitem. Nacpi si tam standardní drivery a utility, nic víc neřeš.

Jste neobvykle pečlivý, já obvykle výrobek vybalím, prolétnu návod a ten archivuji (do šuplíku, ne do koše), zapojím a zapnu a používám.
Zase se nedivím při dnešním informačním šumu, ten nesmysl s akumulátorem, včetně jeho vyndavání a "hibernaci" v mrazáku, atd., jsem už někde zaregistroval.

Můj první netbook, tak si čtu veškeré články (proto jsem se ptal i zde).

Ještě, že to není prvá pistole...

Dnes se používají Li-něco akumulátory. Ty mají specifické požadavky na provoz (lithium je silně reaktivní alkalický kov), a proto mají integrovánu ochrannou elektroniku. Nabíjecí obvod na desce notebooku a řídící firmware by měl "vědět" nejlépe, co má "dělat". Jednou z "vymožeností" Li-cokoliv je stárnutí a degradace v čase probíhající okamžitě po vyrobení a nižší počet plných cyklů oproti jiným typům akumulátorů. Prostě nevydrží v provozu 40 let jako NiFe, nebo 20 jako staniční olověné akumulátory. A protože se "optimalizuje" (šidí) i kvalita takového výrobku jako akumulátor, pak dva roky je skoro i zázrak. Pochopitelně s kvalitními články je životnost delší, ale proč by to dělali?
Před chybou výrobce neochrání žádný zázračný aplikační software, jak značí problémy Sony s jejich nešťastnou řadou akumulátorů Usama-line, kdy po pár "teplých" případů došlo k výměnám u celé revize.

ono to je obráceně, ta aplikace ukončí běh systému (jakože vybito) v okamžiku, kdy kapacita aku klesne na 50%, a tím šetří akupack, protože nedovolí vybít ještě níže jako běžné packy, které umí "padnout" třeba až na 10%, kde už jisté riziko podvybití některého ne zcela vyváženého článku už reálně existuje..

chceš nesmysl. Viz má druhá reakce. A to se dá nastavit přímo v ovl. panelu "baterka" v XP, prostě posuneš manuálně posuvník, kdy má dojít k varování a vypnutí systému.

jediná věc co nebude fungovat, je ukazatel nabití, který bude stále ukazovat 50% nabití, i když počítač už půjde do shutdownu.

Utility přímo od Lenovo - Power management tohle umožňují.
Můžeš si nastavit hranici, kdy se baterie začne nabíjet - např. při poklesu pod 70% a můžeš si nastavit konec nabíjení - např. kdy baterie dosáhne 90% nabití.

Utilita je ke stazeni primo na strankach Lenova s nazvem PowerManagement

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru