Předmět Autor Datum
Nefunguje to jak si myslíš. Ke containeru šifrovanému na této úrovni nic jednoduše nepřidáš. Nebylo…
MM_tank 02.04.2010 00:59
MM_tank
Zaujmul jsi špatnou strategii. V TrueCryptu jsi měl vytvořit dynamický svazek - http://kmochna.blog…
kmochna 02.04.2010 06:00
kmochna
Na tuhle možnost jsem zapomněl ale podle mě to taky není ono. Musí odhadnout maximální velikost přes… poslední
MM_tank 02.04.2010 13:33
MM_tank

Nefunguje to jak si myslíš. Ke containeru šifrovanému na této úrovni nic jednoduše nepřidáš. Nebylo by to zašifrované "pořádně" snižovalo by to bezpečnost celého svazku a proto to seriozní program mít nebude.

Pokud by to nějaký program uměl tak s tím zvětšováním a zmenšováním je to jako se zmenšováním diskových oddílů pomocí windows nebo jiných programů - xkrát se to povede ale jednou se to přitom něco po*ere /stačí blbej sektor-pád programu/ nebo vypnou elektriku a data jsou v p*deli. Někdy se dá něco obnovit. Pokud se stane průser při zvětšování/zmenšování šifrovaného oddílu neobnovíš natuty nic.

Drivecrypt například to zvětšování/zmenšování umí. Ale udělá automaticky jen toto - vytvoří nový container,nakopíruje data,smaže původní. Čili u 50GB to bude trvat k*revsky dlouho.

Udělej to u truecryptu ručně,odhadni správně velikost a máš to samé:-)

Zaujmul jsi špatnou strategii.

V TrueCryptu jsi měl vytvořit dynamický svazek - http://kmochna.blogspot.com/2007/08/truecrypt-dl-t etklezmna-hesladynamick.html . Má to ovšem své ale: kontejner se bude fragmentovat, doporučoval bych taky svazky připojovat jako výměnná zařízení (nebude systém načítat do mezipaměti), "životnost" kontejneru bude závislejší na hostitelském systému souborů, na ostře sledovaném provozu se bude dát odhadnout velikost kopírovaných dat (toto tě bude zajímat pokavád jsi terorista na návštěvě u CIA).

Hlavní a nejdůležitější počin je záloha hlavičky,kterou pečlivě uschováš, zbytek je halda zašifrovaných dat a ztráta obsahu clusteru nemusí být tragická.
Mrkni k pepákovi, je to zajímavé čtení:
http://www.pepak.net/bezpecnost/truecrypt-a-admini stratorske-heslo/

takže co teď? 50gigový kontejner přesunout na jiný disk, vytvořit dynamický o patřičné velikosti a data tam přesunout. Dynamický svazek se bude zvětšovat/zmenšovat podle velikosti dat uvnitř až do velikosti na kterou jsi to zadal při vytváření svazku.

Na tuhle možnost jsem zapomněl ale podle mě to taky není ono. Musí odhadnout maximální velikost přes kterou se to nenafoukne. Zálohovat to rozumně nejde, nakopíruje se ta max velikost. Jakýkoliv diskový nástroj to může poku*vit.
Plus paltí všechny nevýhody které jsi už popsal a já je podtrhuji, je to nebezpečné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru