Avatar uživatele
nyjono

Škodí pneumatikám přezouvání na disky?

Je lepší mít letní a zimní pneu na 2 sadách disků?
Díky.

Zajímavá 0 před 2729 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Tak to přezouvání je s pneumatikama docela cirkus… Navíc i cena bude jinde, kola si můžu přehodit doma sám (nedělám to od doby co mi hever začal prolejzat prahem u felicie, přestože už mám pevnější auto) v servisu mi to vymění za 200 (tedy 50 za kolo) včetně kontroly vyvážení.
Přezutí jsem viděl před časem v servisu za 650 (v jiném servisu, tak je možné že ty ceny nejsou porovnatelné) tedy cca 150 za kolo. Tedy každé přezutí vyjde navíc na 100 na kolo, náklady 200 ročně. Cena disku (plech) cca 1000 takže návratnost cca 5 let… 6 let když uvážíme že se pneu stejně budou muset časem vyměnit. Pokud si měníte sám, vrátí se to rychleji. Osobně jsem pro druhou sadu kompletních kol.
Pro ty co jezdí opravdu málo a víceméně jen pojížděčky kolem baráku bych volil celoročky.
Ti co mají hliníkové disky pak stejně na zimu většinou volí plech… tak tam je to jasné 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Každé přezouvání je deformace, navíc materiál časem stárne, takže je lepší používat 2 sady disků. Ale je dobré si to spočítat, kolik ujedete v zimě v létě, kolik stojí pneumatiky a kolik sezón vám které pneumatiky vydrží. Já nemám auto už 10 let, tak to neřeším a nemohu podat zkušenosti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Určitě jim to neprospívá a taky to cosi stojí. Je lepší mít dvě sady kol.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Jelikož mám doba zouvačku, přezouvám si pneumatiky sám.
Nenašel jsem žádnou vadu, že se přezouváním opotřebuje plášť. Stalo se mi u sousedovi pneumatiky, že jsem spěchal, a poškodil mu patku pláště. Hold, šáhnul jsem do peněženky a koupil mu nový plášť.
Zda je lepší mít dvě sady, to je na každém, jak si to dokáže spočítat. Kola je třeba převážit, nežli je tam dáte zpět, co když jste ztratil závaží? Pak uskladnění, přehazování, kdo chce spočítá si (ne)výhody.

Kelte, o jaké doformaci píšete? Co se zdeformuje?

Upravil/a: cukrar

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fléňa

Když se zeptaš v servise tak řeknou že ne,,to se jim hodí do krámu,,cena za přezutí z disku je dražší. Plus vyvážení. A jestli to opravdu poškozuje pneu při dvakrát ročně přezouvání?,určitě ano",,dělají to mechanicky a odírají při tom gumu a snižuje se přilnavost na ráfek disku.pokud si ale měníš pneu po cca třech letech za fungl Nové „a jsou kvalitní tak to moc nevadí,, jen si spočítat kolik stojí plechové disky a kolik stojí přezouvání z disků, při koupi disků z druhé ruky za dvě přezutí je to zaplaceno.“

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
maxipes

Rozhodně neškodí, mže se stát, že disk v servisu poškrábou (stalo se mi několikrát) ale samotné pneumatice nehrozí nic. Já to vyřešil tak, e jsem si pořídil vlastní pneu nářadí: http://www.ma­ister.cz/Pneu-naradi/Naradi/ do garáže a ted přehazuju pneumatiky sám. Je to dobrá investice a pokud máte známé, nebo více aut v rodině, tak se i rychle vrátí.

před 2712 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek