Avatar uživatele
anonym

Šla by krémem na boty opravit sedřená/opotře­bovaná kůže na kancelářském křesle?

Barva by se shodovala. Vydrželo by to? Nebo se musí koupit něco speciálního? Do čalounictví to tahat nechci, a tak mě zajímá, zdali si může člověk poradit i sám.

Zajímavá 0 před 2814 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Krém na boty by vady částečně zakryl, ovšem při používání by se vtíral do oděvu. Lze však zakoupit barvy na kůži a poškozené místo opravit.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Sedřená kůže bude už vždy sedřená kůže, to je totéž jako s upracovaným člověkem. To bývá žádoucí, třeba u starožitného křesla či oděvů.
Pomoci může elaskon (neplést s elastin) či jiný spec. přípravek na kůži. Po jeho aplikaci kůže celkově ztmavne, získá svou původní pružnost a sedřená místa se barevně sjednotí se zatím nepoškozenou kůží. Křeslo se „oživí“, ovšem kůže zůstane sedřená. Stejně jako ten upravený, čistotný důchodce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Ano šla, ale není to moc dobré, pokud je to sedalo, ta barva může špinit. Oprava kůže je vhodná třeba na nějakých předmětech, kde nezáleží na zašpinění – popruhy, uzdy apod. Oprava kůže na sedadle je ideální pomocí acetonu, ten rozpustí barvu uvnitř kůže a ta se vpije do poškozených míst Ideální je nějaký suchý čistý klůcek, pokud možno co málo pouští vlákna. Opravu udělat tak že namoříte klůcek a třete barvu do poškozených míst. Pokud je barvy opravdu málo, nebo se nerozpouští, pak je možné opravu udělat tak, že si opatříte barvu co nejbližší té co je na sedadle a pokud možno acetonovou tu rozředíte acetonem a místo ošetříte štětečkem nebo klůckem. Barvu je nutné hodně zředit aby se vpíjela a nenechávala vrstvy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek