Avatar uživatele
anonym

Šli jste někdy sami v noci lesem i bez baterky? Jak jste se přitom cítili?

Řekněme po lesních cestách, takže ne zkrz les bezcílně, ale třeba přejít nějaký les, či jeho kus, abyste dosáhli nějakého místa mimo něj. Zkrátit si cestu přes město, vesnici a tak.

Pokud jste sebou měli světlo, tak jste měli pocit bezpečí a klidu?

Podívejte na obrázek. Mladá slečna má pod deštníkem zabudovanou svítilnu a tak může chodit do lesa i když hustě prší. Hned jsem si vzpomněl na jedno přísloví, které jsem vylepšil: „Kdo se bojí nesmí do lesa v noci.“

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2773 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jan Kunčar

Domnívám se, že bez baterky je to bezpečnější. Oči se po krátké době přizpůsobí tmě (jak správně píše Kepler) a navíc: pokud mám rozsvícenou baterku, dávám najevo svou přítomnost na hodně velkou vzdálenost. Pokud baterku nerozsvítím a chovám se tiše, nikdo o mě nemusí vědět.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

S doplněným příslovím souhlasím. Ale párkrát jsem zažil cestu lesem v noci, i když nesvítil Měsíc a bez baterky. Stačilo tzv. světelné znečištění oblohy a viděl jsem jako rys. Akorát déle trvalo, než se oko přizpůsobilo. Víc bych se bál jít s baterkou, protože v tom případě nevidíš nic za okruhem pár metrů.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

So svetlom v dáždniku
vidí okolo seba na krátku vzdialenosť, nevidí však kam chce ísť, pretože pozerať zo svetla do tmy je ťažšie,
vidí na blízku zem, ale kam chce položiť nohu, si zatiení… (hľadaj mincu v tieni lampy)
Nočná tma zbystrí zmysly lepšie, človek sa prevteľuje do zvera,
kto žil dýchal nočnú tíš v lese,
počul kroky v machu,
videl nočné tvory v kôre stromov,
cítil vôňu zeme, padajúceho lístia,
ten nesvieti lampou v noci, by sa nestratil, nezablúdil.
Mesiac, hviezdy, tie lampáše postačia…
zdroj vlastná skúsenosť

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Seznam.cz

Ahoj. Obrázek není relevantní. Ale ilustrační. Protože ve tmě nejde nic fotit. Jsem příznivec nesvícení v přírodě. Kvůli bezpečí. Když svítí Měsíc, není nutné přisvěcovat. Ten deštník bych hned zhasl. Nechat svítit v době myslivců na čekané, v době odstřelu budoucích jídel.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Pocit je to špatný, jak s baterkou, tak bez baterky.
S baterkou se musíš bát lidských bytostí, bez baterky duchů. Je to instinkt, z něhož těží horory.
S baterkou jsi dobrý cíl pro zvrhlíky a vrahy, bez baterky tě může trefit nimrod, pytlák či nimrod pytlák.
Podobné stezky odvahy praktikuji, ale poslední roky se cítím mizerně. Ideální je chodit s „nočním viděním“. Ovšem duchové si troufají na bytosti beze světla a netuší, že „máš“ noční vidění. Takže vnitřní pocit z „tvého obrazu“ bude idealní, ale o to horší věci bude možné spatřit. Brrr.

Slečna na obrázku určitě nemá deštník proto, aby nezmokla. Slouží jí jako lampa- nesvítí sovám do očí, svítí si jen na cestu ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Karlos24

Upřímně na té fotce bych se cítil v noci sám v lese jako terč 🙂..Chodíval jsem x let 6 km v pátek nebo sobotu v noci z města na vesnici a postupně jsem došel k následujícímu. Poku jdeš po silnici (málo používané) je lepší mít u sebe světlo a použít ho pokud se blíží auto před nebo za tebou. Jinak ne. Pokud jdeš lesem nebo samotou, je bezpečnější jít bez světla a často jsem se cítíl ještě klidnější, když jsem měl v ruce něco, např. kámen..Nikdy nevíš na koho/co narazíš (třeba i na nějaké zvíře – pes, prase atd..). Blbý to ale může být když se proti tobě oběví někdo, kdo jde opačným směrem (třeba i s baterkou). Pak je lepší rozsvítit také (kámen schovat) a doufat, že oba budete rádi, až se minete a budete daleko od sebe. Jednou se mi to stalo, a zrovna příjemný pocit to nebyl :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Pre zaujímavosť, pozrite si na obrázku tiene rastlín, postavy. je tam viac svetelných zdrojov

před 2772 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek