Avatar uživatele
Nykki

Šneček v akvárku

Zdravím..
Chci se zeptat.. Máme doma akvárko s pár rybkama-neonky,paví očka, potom nějaké oranžové rybky a ancistruse.. Nuž dneska koukám a všimla jsem si takového malého šnečka s placatou ulitou ,je velký tak 1 centrimetr maximálně.. Jenže nikdo se toho akvárka ani nedotkl,jak se tam tedy mohl dostat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4099 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ar

" s placatou ulitou ,je velký tak 1 centrimetr maximálně "
Myslím, že jde o okružáka, běžného akvarijního obyvytele. Do nádrže se dostave vě většině případů při zakoupení ( darování) rostlin. To je nejčastěji, může být i ve vodě z jiného akvárka a nebo pokud se pužije další technika z druhého akvárka. Je to nežkodný plž a vynikající indikátor, že se něco v akváriu děje. Při správné údžbě se okružáci nemnoží rychle a moc . V momentě jak je v nádrži mnoho dertitu okružáci se přmnoží (mají dostatek potravy).
Nemohu soulasit s očko, že by se okružák dostal do nádrže na živé rybě. Ne živou rybu prostě nenaleze. Sorry očko.
Na okružácích (a jiných plžích) si pochutnají některé druhy cyhlid a nebo výborný likvidátor je Čtverzubec. Další likvidátor plžů je také jeden plž chovaný v akvariích, Clea helena

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Vím co myslíš. Takový miniaturní může být klidně přichycený na některé rybce a ty sis ho nemusela vůbec všimnout, nebo pokud jste vylívali při koupi rybičky i s vodou ze sáčku z prodejny, tak tam klidně mohl být. Mohl být i mezi kamínky do akvária. Také jsem se kdysi divila, kde se taková vodní havěť bere. Jako malí jsou opravdu snadno přehlédnutelní.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bessie

Mohl ti ho tam dát třeba tajně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Nykki

Těžko ho tam mohl dát někdo tajně.. Tatínek mi nevěřil ,že je to šnek a mamka z toho měla husí kůži… :) Už jsem je i zmáčkla,takže tajně se tam dostat nemohl :)

před 4099 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek