Avatar uživatele
helcaify1

Špatná srst

Mám dvouletého křížence labradora s vlčákem, střední velikosti.Už od mala se neustále drbe a v místech okolo ocásku,zadečku a zadních nohou mu stále padají chlupy. Zašli jsem k veterináři s domněním, že pejsek má blechy ale doktor to vyloučil.Doporučil nám různé obojky,postři­ky,vitamíny,pi­pety ale nic nezabírá.Už si nevíme rady.Lidé venku se na nás škaredě koukají,že jejich pejsek něco chytne ale máme druhého psa a není to nakažlivé.Prosím o radu. Nemáte někdo zkušenost popřípadě nevíte čím to může být? Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4435 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Doporučuji znovu navštívit veterináře, informovat ho, případně jej změnit.
Klidně totiž může jít (podle příznaků) také o střevní parazity.
Zkušenost

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Souhlasím s názory,že pes je špatně vyšetřen.Může se jednat o parazity,začala bych důkladným odčervením,také se může jednat o špatnou funkci análních žlázek.S těmi vám pomůže -raději-odborník.Také to může být špatná funkce jater,event.led­vin.Samozřejmě nevylučuji ani hormonální problém nebo problém se štítnou žlázou.Nevylučuji ani kožní problém-parazitální.Na­vrhovala bych změnit veterináře,psa odčervit a u jiného veterináře požádat o seškrab vzorku kožního epitelu (povrchní část pokožky),vetšinou stačí vzorek pod mikroskopem prohlédnout a je jasno.Možná budete muset se psem absolvovat odběry pro veterinární laboratoř.Zaslání by měl zařídit veterinář nebo můžete po vyloučení všech jiných možných příčin rovnou na labor.vyšetření podle místa bydliště.Já mám velmi dobré zkušenosti s analytickými veter.laboratořemi v Plzni.Nebude to všechno hned,ale trpělivost a důslednost vám pomůže problém diagnostikovat a vyřešit.D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Stav srsti psa je odrazem jeho zdraví. U velké většiny psů se mění dvakrát ročně (na jaře a na podzim). Kdy a jak – to záleží na plemeni, teplotě apod. Vzhledem k tomu, že v bytě je teplo a světlo během roku značně vyrovnané, může u těchto psů docházet k její trvalé výměně.
Pokud jsou vidět holá místa, tj. alopecie, která však nejsou vyvolána odíráním, škrábáním nebo olizováním a také v případě, že je srst mastná nebo naopak nelesklá, vyskytují se ekzémy nebo se pes škrábe, může být problém ve výživě. Kvalitní krmiva jsou obvykle vyvážená, avšak u domácí vařené stravy – nedejbože zbytků (!) tomu tak být nemusí. V tomto případě je potřeba doplňovat minerálními a vitaminovými preparáty a sem tam vajíčkem. Nebo má pes alergii na určitý typ podávaného krmiva. U některých psů vysoké dávky bílkovin a nedostatek životně důležitých mastných kyselin vyvolávají lupy, svědění nebo ekzémy.
Za vypadáváním chlupů se můžou skrývat také paraziti např. roztoči nebo plísňové infekce. Některým psům může vypadávání srsti způsobit alergie na blechy (ale to jsi říkala, že lékař vyloučil).
Také to může mít hormonální příčinu. V mnoha případech je to hypofunkce štítné žlázy. Po kastraci dochází ke změně hormonů v těle. Následné vypadávání v tomto případě ale netrvá příliš dlouho a po nějaké době samo zmizí.
Dalším, ale podceňovaným důvodem bývá stres. Neurotičtí nebo stresovaní psi mají tendenci se škrábat a kousat, jejich srst je řídká nebo jim vypadává na určitých místech.
Doporučuji také změnit veterináře.
Přeji ti, aby se pejsek brzy uzdravil. 🙂

                                                                                                                                                                

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Příčin může být více.
Zkusila bych se zeptat jiného doktora.
Může mít třeba alergii na některou sloužku v granulích.
Nejen, že se lidi dívají, ale pejska to určitě svědí, když se drbe.
Blechy toto nezpůsobují. I když přípravkem proti klíšťatům se zbavíte i případných blech.
Moje jedna psí holka je měla taky a doktorka říkala, že klidně je mohla chytnout v trávě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
veruska

Příčin může být opravdu hodně.Našemu psovi pomohla změna šamponu.Používáme jen dětský a má po problému.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klarushe

Doporučuji zajít k veterináři … a na srst pejska pomáhá i syrové vajíčko zamíchané do granulek :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
samicek333

Zkusila bych jiného veterináře, nebo jiný, mastnější, šampon.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek