Avatar uživatele
Rohlik

Špatné dýchání při cvičení. Jaký je následek?

Při různých cvicích se má dýchat (nádech, výdech) určitým způsobem. Co když se to nedodržuje či se to dokonce obrátí (místo výdechu nádech a obráceně)?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Anikitos před 2578 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Anikitos

Správné dýcháni ti v průběhu cvičení pomáhá cviky lépe provádět, nedostatečným nebo špatným dýcháním se rychleji unavíš a může tě začít bolet hlava a o to míň cviků uděláš. ..... Správná technika je základ.

Nevím co by se stalo kdybys to ”obrátil” asi nic závažného – dýchat bys měl podle sebe, tak aby se ti cvičilo co nejlépe, nejpříjemněji Svým vlastním tempem, rytme, intervaly …).

Správně by se mělo dýchat tak, že když zabíráš (např. zvedáš čínku) tak vydechuješ a když povoluješ (pouštíš činku) zhluboka se nadechuješ.

Při běhání by se mělo dýchat pravidelně, nadechovat se nosem a vydechovat pusou – hodně lidí při běhání zapomíná vydechovat a když nevydechuješ a jen přijímáš kyslík, pak tě během chvíle začne bolet v boku.

Upravil/a: Anikitos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Některé cviky se ´špatným´ dýcháním neuděláš dobře, u některých se ti začne nedostávat dechu (rychleji a více se zadýcháš), u některých nedosáhneš takového výkonu…
U některých si můžeš špatným dýcháním i ublížit…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lamforest

Většinou se to projevuje bolestí v bocích, ale jinak už nevím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek