Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatné zobrazování barev fotografií ve webovém prohlížeči na W8

Zdravím, snad mi tu někdo poradí. Mám problém s Windows 8.
Chtěl jsem nejdřív psát do Microsoftu, na stránkách mají ale napsáno, že se mám obrátit na podporu výrobce notebooku, ve kterém již byl Windows 8 předinstalován. Tak jsem napsal na fórum od Asusu, žádná odezva.
Jsem amatérský fotograf a nově teď pracuji s Asusem X55C. To že notebook není zcela vhodný na úpravu fotek vím, bohužel jinak to nejde.
Problém je následovný:
Vyfotím fotografii, upravím v editorech Lightroom a Zoner a vložím na web. Jenže barvy fotografie se mi ve webovém prohlížeči zobrazují vybledle a ne tak, jak jsem je upravil v editorech. Používám hlavně Mozillu, vyzkoušel jsem i Explorer a Chrome se stejným výsledkem. Co se týče úpravy fotografie, mám vše nastaveno správně, konzultováno s profi fotografem. Upravenou fotografii jsem zkusil zobrazit na starším notebooku kde je Windows XP a na stolním počtači s Windows 7, tam se fotografie jak v prohlížeči, tak i v editoru zobrazovaly stejně a v pořádku. Mluvil jsem s lidmi co používají Windows 8 a tenhle problém nemají, přičemž nastavení barev v editorech fotografií mají stejné jako já. Když jsem otevřel fotografii v aplikaci na prohlížení fotografií ve Windows, tak se taky zobrazovala stejně vybledle jako ve webovém prohlížeči. Takže problém bude konkrétně v mém Windows 8.
Bylo mi řečeno, že webové prohlížeče stahují nějaká data z dynamických knihoven ve Windows, podle kterých zobrazují fotografie na internetu. A že mi asi chybí nějaký update nebo něco.
Ví někdo teda co s tím?

Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
Michal Fuglevič

Předmět Autor Datum
Ve Firefoxu color management funguje. http://petapixel.com/2012/06/25/is-your-browser-co lor-managed…
karel 26.04.2013 07:39
karel
Máš nastavený správný barevný profil?
Wikan 26.04.2013 07:41
Wikan
V prohlížeči ani ve fotce to zřejmě nebude. Ledaže by v Mozille bylo někde zahrabané nějaké nastaven…
MF 26.04.2013 10:22
MF
Nezměnil se ti na tom Windows 8 barevný profil systému? Třeba pomocí sofware tiskárny nebo Adobe či…
IQ37 26.04.2013 12:26
IQ37
To nevím, kde se dá v počítači zjistit jaký profil je nastaven? Jinak tiskárnu u tohoto počítače nep…
MF 26.04.2013 13:21
MF
Nevím jak ve Windows 8, ale ve Windows 7 je to Start - napsat tam správa barev. poslední
IQ37 28.04.2013 00:31
IQ37

V prohlížeči ani ve fotce to zřejmě nebude. Ledaže by v Mozille bylo někde zahrabané nějaké nastavení, které jsem nenašel.
Jak už jsem psal výše, na jiných počítačích kde je stejná verze Mozilly, a není tam W8, se fotky zobrazují tak jak jsem je upravil.
Jinak ve fotoaparátu mám nastaveny sRGB, v Lightroomu exportuji do sRGB, v Zoneru mám zaškrtlou správu barev kde je taky sRGB a ještě zaškrtle políčko vkládat profil do fotografií bez profilu.

Nezměnil se ti na tom Windows 8 barevný profil systému? Třeba pomocí sofware tiskárny nebo Adobe či některého editoru.
Já bych zkusil nový uživatelský účet a porovnal ho se stávajícím.

Nevím jak ve Windows 8, ale ve Windows 7 je to Start - napsat tam správa barev.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru