Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatný signál do projektoru - pruhy přes obraz (kabel v pořádku)

Dobrý den,

koupil jsem si projektor, který v pořádku fungoval (měsíc) až do teď. Najednou se začaly přes obraz (projektoru) promítat vodorovné pruhy které blikaly (barva kterou procházely střídala světlý a tmavý odstín).
Tento problém je jen u stolního počítače - obraz přenášený z notebooku je v pořádku. Nejsem si vědom žádné změny nastavení.
Projektor mám připojen na výstup pro monitor (vypojím monitor a zapojím místo něj projektor)
Kdyby jste kdokoliv měl nápad, čím by to mohlo být, případně jak to spravit, byl bych moc vděčný.

Projektor - BENQ MP622, DLP, Základní rozlišení XGA (1024 x 768),podporované rozlišení VGA (640 x 350) až SXGA (1280 x 1024)

graf. karta - Radeon X1600

Moc děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Napadá mě - na kolik je nastavená obnovovací frekvence u PC a u notebooku? Druhá možná příčina - hád…
mia 01.12.2008 23:32
mia
Tak,tak. Vypadá to na problém se zemnící smyčkou. Od toho počítače odpoj úplně všechny nepotřebné ka…
Pytlík 02.12.2008 05:22
Pytlík
Úžasný .... strašně moc děkuji. Dělala to anténa v počítači. Samotnýho by mě to nenapadlo. Jste fakt… poslední
Blaza17 02.12.2008 16:59
Blaza17
zvlášť bych si všiml toho refresh jak uvádí kolega - dnešní projektory snáší něco kolem 75hz (podrob…
lední brtník 01.12.2008 23:48
lední brtník

Tak,tak. Vypadá to na problém se zemnící smyčkou. Od toho počítače odpoj úplně všechny nepotřebné kabely (tiskárny, propojení na TV a podobně) a hlavně antény, pokud je nějaká připojena. PC i projektor zapoj do stejné zásuvky (pokud má projektor třívodičovou síťovou šňůru) a zkontroluj, jestli se něco (cokoliv) v této sestavě nedotýká kovovou částí země (třebas ústředního topení, vodovodní trubky a podobně - dotyk se zdí by snad ani neměl vadit).

zvlášť bych si všiml toho refresh jak uvádí kolega - dnešní projektory snáší něco kolem 75hz (podrobnosti pro konkrétní režim budou v papírech).
taky je možné pro vga signál doladit časování, projektory mají v menu podobné korekce jako analogové monitory - phase a clock.
jako nastavovací obrazec doporučuju použít okno kde je hodně drobného písma, třeba podrobné výpisy adresářů v total commanderu nebo zaplněné okno průzkumáka.
vhodný testovací obrazec na to umí utilitka lcdadj.exe

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru