Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatný síťový konektor - funknčí jen při "správném" pootočení a další "záhady".

Čaute,

mám tu jeden bazarovej book, u kterýho nějak divně funguje konektor napájení. Tedy musím zasunout a točit sním dokud nezareaguje dioda napájení. Baterka na tom booku bude asi taky v křemíkovém nebi, neb to bez napájení jede tak 5 minut. Jedná se o HP 530 (přesný typ jsem bohužel nevygooglil)

OS Win XP Home (je tam dualboot, mohu zvolit ještě W XP Proof, ale ten není aktivní a aktivace po telefonu neprošla - špatná verze windows, Home jedou v poho.

Co mi není jasné, proč prodejce uvedl procesor "Intel Celeron M 420 Frekvence 1,6 GHz" Když v "systém" vidím "Fujitsu Siemens Computers Intel Core Duo CPU T2300 @ 1.66GHz" - nas HW jsem debil, pokud je to totéž :D

HDD je nepochopitelně rozdělen na C: - 1,5GB a D: - 73GB ..důvod nechápu a pravděpodobně to sloučím zpět, pokud to zvládnu.

Moje dotazy:

1. Pomůže v tomto případě nová baterka a nový zdroj? Investice cca kolik?
2. Jak si mám vysvětlit ten procesor?

O zrušení dualbootu, nebo jak se tomu nadává prvně popátrám na googlovi, stejně tak o sloučení HDD.

Případné dodatečné dotazy rád zodpovím.

Díky za rady!

Předmět Autor Datum
Doufej, že není v řiti konektor v notebooku, zdroj je otázka pětikila a baterku zkus třeba na www.av…
Dale Cooper 14.12.2011 17:27
Dale Cooper
Zdravím Dejle :) Ano, ráno v 8 jsem čeknul Track&trace a už tam byla infoška o tom že balík dorazil…
Boeing 14.12.2011 17:42
Boeing
Za 290,- Kč by to mohl zabalit pomalu do hedvábí :-) "Došlo poškozeno" znamená, že to do těch Maleši…
Dale Cooper 14.12.2011 17:56
Dale Cooper
Za to balení ho sejmu, až ho nějak šikovně donutím ke komentáři :-D Navíc měl poslat instalační médi…
Boeing 14.12.2011 18:19
Boeing
Reklamaci na poště samozřejmě uplatnit lze, s tím problém není. Blbé ale je to, že po dobu posuzován…
Dale Cooper 14.12.2011 22:16
Dale Cooper
Inu, dnes podáte, týden hledáte... http://ekonomika.idnes.cz/posta-zavrhla-heslo-dnes -podate-zitra…
host 14.12.2011 17:58
host
Ale kuš :-) Heslo je mi omláceno průměrně dvacetkrát denně o hlavu nespokojenými zákazníky o hlavu a…
Dale Cooper 14.12.2011 18:06
Dale Cooper
Však já ti nic nevyčítám. Vím, že se slogan vztahoval jen na určité typy zásilek, ale to už jaksi n…
host 14.12.2011 19:12
host
S těmi náhradami je to všelijaké. Řeším je témeř denně, když někdy vidím, co jak lidi zabalí, tak je…
Dale Cooper 14.12.2011 22:26
Dale Cooper
není zlomený kabel napájecího adaptéru, že s tím musíš točit?
lední brtník 14.12.2011 18:48
lední brtník
prohlížel jsem ho, nějaké viditelné poškození jsem nenašel, ale to frakturu kabelu asi nevylučuje že…
Boeing 14.12.2011 18:50
Boeing
zahýbat kabelem u konektoru, jestli to bude něco dělat. nebo měřák na výstup adaptéru, a pohýbat kon…
lední brtník 14.12.2011 19:06
lední brtník
oukej, tak to zkusím u inženýra. já umím měřit max v centimetrech :D Díky! :beer:
Boeing 14.12.2011 19:09
Boeing
Velmi často stačí proletovat na desce, případně "vylepšit" kouskem drátu, když je plošný spoj už utr…
jirka44 14.12.2011 20:12
jirka44
No, tak tohle je úplně mimo moje schopnosti. Netušíš kolik by taková oprava stála? Zkusím prvně něja…
Boeing 14.12.2011 20:33
Boeing
Bude v háju ten konektor v notebooku. Poměrně častá závada. Zjistíš to tak že si půjčíš nějaký jiný… poslední
MM_tank 15.12.2011 00:18
MM_tank

Doufej, že není v řiti konektor v notebooku, zdroj je otázka pětikila a baterku zkus třeba na www.avacom.cz.
Ty Windows bych přeinstaloval komplet a disk při té příležitosti rozdělil dle chuti. Na info o procesoru nainstaluj třeba Everest apod. Celeron a Core2Duo rozhodně není totéž.
PS: Vidím, že už dorazil onen balík. Inu, dnes podáte, týden hledáte...:-)

Zdravím Dejle :)

Ano, ráno v 8 jsem čeknul Track&trace a už tam byla infoška o tom že balík dorazil na dodací poštu. Tak jsem tam zavolal (slušnej blázinec), prý místo klasickejch cca 50ti balíků jich měli 160 :D takže mi ani neřekl, v kolik mi to cca doručí, abych byl doma. Navíc na něm byla nálepka z prahy že "došlo poškozeno" ..váha odpovídá. Nevíš co to znamená? Asi jen poškozený obal ne? Balík byl dost dementně zabalen. Zdeformovaná poštácká krabice menší velikosti, aby se book vešel a vycpané novinama (od odesílatele), miluju aukro - Náklady na dopravu měl 290,- ten píčus 3-[ Chybné napájení mi bylo známo už předtím, jinak jsem neschledal nějaké poškození.

Ohledně konektoru si právě myslím, že bude v řiti. To se nedá nějak rozumně řešit? Konektor jsem vizuálně skontroloval a vypadá "normálně" :D

Ve správci zařízení jsem rovněž našel Core Duo. Zkusím ten everest.

Díky :)

Edit: Tak podle Everestu rovněž Mobil DualCore Intel Core Duo T2300E, 1666 MHz. Tak to prodejce asi popletl či co. Každopádně tenhle procák je lepší než Celeron ne? :D

Za 290,- Kč by to mohl zabalit pomalu do hedvábí :-) "Došlo poškozeno" znamená, že to do těch Malešic došlo viditelně poškozeno, leč z balíku se nic nesype, neteče a není vidět dovnitř. Další level je, že balík dojde se "zápisem" a to se už nerozváží, ale musí se na poštu; tam se to otvírá, kontroluje a případně uplatní náhrada.
S blbým balením z aukra jsem se setkal taky, mobil vložený jen do bublinkové obálky (volně, bez čehokoli), DVD přehrávač v krabici, která ho rozměry přesahovala asi o 2cm. S podivem, že dorazil celý; jen takové to kolečko na posun vpřed a vzad upadlo, ale nevadí, vyklepal jsem ho z krabice a nasadil zpět - drží :-) Když já něco posílám, tak nad balením strávím klidně hodinu. Na druhou stranu, pár věcí mi dorazilo zabalených tak, že by přežily i doručení balíku volným pádem z vrtulníku; záleží na lidech.
Konektor v řiti jsem zažil na CD přehrávači; šlo ovšem o cinch - stačilo rozebrat, vyndat desku ven a propájet to. Tak snad to na tom notesu nebude taky tak, je myslím celkem voser dělat rozborku/sborku booku.
Systém bych na tvém místě přeinstaloval vč. formátu, nevíš, co tam může být za vejry a co vše má systém za sebou.

Za to balení ho sejmu, až ho nějak šikovně donutím ke komentáři :-D Navíc měl poslat instalační médium a ono nikde. Jestli mi řekne že tam bylo, tak se asi ztratilo cestou, protože balík byl od poštyv Pha přebalen igelitem.
Máma dělala 15 let u pošty, tak jsem taky na ledasco zvyklej u pošty. Kdybych jim toho booka, resp zásilku dal k reklamaci, tak by asi nemohli nic, pokud došlo k poškození "na cestě" :D Pojištěnej byl.

Takže s bookem zkusim nějakej servis, kde bych prubl jiný zdroj a poté zvážím nákup.

Novou instalaci udělám, pokud seženu medium.

Nahoře jsem editnul příspěvěk. Everest rovněž hlásí Core duo. Ten je lepší než Celeron M ne? :D

Reklamaci na poště samozřejmě uplatnit lze, s tím problém není. Blbé ale je to, že po dobu posuzování oprávněnosti nároku ta zásilka leží na poště... Trvá to třeba týden. Instalačním médiem bych se nezatěžoval, kdo chce, tak ho sežene :-) Štítek na tom je? Tak bych to neřešil a sháněl.
C2D je rozhodně lepší než Celeron; celer je ořezaná verze -> menší cache, mnohdy jen jedno jádro -> nižší výkon a cena.

Ale kuš :-) Heslo je mi omláceno průměrně dvacetkrát denně o hlavu nespokojenými zákazníky o hlavu a ještě ty tady ]:( Pochopitelně je to hovadina, protože se to mělo vztahovat jen na pár druhů zásilek (EMS, BO...) u nichž je dodání následující pracovní den garantováno. Pravda, ne vždy se zadaří i u nich a jak známo, i mistr tesař se někdy utne, že.

Však já ti nic nevyčítám.

Vím, že se slogan vztahoval jen na určité typy zásilek, ale to už jaksi nebylo zdůrazněno. Na autech byly velkým písmem jen ty chlubivé slogany. Klamavá reklama...

Jinak přiznávám, že proti ČP mám averzi z více důvodů. Např. zrovna včera mi neuznali reklamaci poškozeného zboží v balíku. Požadovaná náhrada byla 400,- Kč. Přitom služeb ČP využívám poměrně často, ročně zaplatím několik tisíc... Drobná poškození nereklamuju vůbec...

S těmi náhradami je to všelijaké. Řeším je témeř denně, když někdy vidím, co jak lidi zabalí, tak jen mlčky obrátím oči v sloup...
Na jednu poštu (kde jsem působil jako vedoucí) chodili jedni a titíž lidi, tak dvakrát do týdne uplatňovat poškození. Na balíku žádné stopy poškození, uvnitř opravdu dreky - svícny, hodiny, zkrátka veteš. Vždy rozbité. Za každý balík žádali náhradu v řádu tisíců. Udělal jsem si čas prohledat evidenci, a zjištění bylo překvapivé - za rok předložili k náhradě cca 75% jim doručovaných zásilek. Takže ono je to fakt těžké... Podnik chápu, jak mají čeho se chytit a možnost zamítnout to, tak to udělají. Na druhou stranu - pošta je pojištěná a tyto škody (zřejmě ne na 100%) kryje pojišťovna.
Lidi taky mnohdy nepochopí to, že zásilku nemusí někdo poškodit úmyslně nebo že je lempl (to pochopitelně nevylučuje to, že se to neděje), stačí prodké zabrždění Avie co to veze a přeskupení materiálu v nákladovém prostoru.
Averzi vůči ČP u lidí chápu, protože nad vymýšlenými novotami leckdy zůstane rozum stát. No a samozřejmě to dopadne na dvě nejpočetnější skupiny v branži - na zákazníky a na ty "dole".

Bude v háju ten konektor v notebooku. Poměrně častá závada.
Zjistíš to tak že si půjčíš nějaký jiný zdroj třeba univerzální.
Moc s tím nekruť nebo ho vyrveš úplně.

Ten konektor se dá buď opravit nebo vyměnit, třeba kolega co to spravuje kupuje náhradní na aukru.
Je s tím pěkná jebačka -komplet rozborka, sborka, pájení desky mikropájkou mám pocit za to účtuje 800. Ceny jsou však různé a smluvní...

Na druhu stranu mám pocit že to neopravují ani v autorizovaném servisu a řeší to výměnou zd...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru