Avatar uživatele
Janilivi

Špatně vidím a mám blbý hmat. Nevíte, jaká je příčina?

Poprvé se mi to stalo včera. Strašně špatně jsem viděla, a když jsem odcházela z domu, tak jsem si ani nemohla zavázat tkaničky. Teď se učím do školy a strašně blbě se mi čte mapa. Nevíte, co mám udělat? Před půlrokem jsem byla na pravidelné prohlídce a zrak jsem měla v pořádku. Děje se mi to až teď poslední dobou. (je mi 13let)
Děkuji

Zajímavá 0 před 2749 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Nevíme, nejsme tu doktoři ani věštci.
Ale víme, co máte dělat: obrátit se na lékaře.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Jak píše quentos – nejsme lékaři, a i kdybyse mezi námi nějaký našel, těžko Vám určí spolehlivou diagnózu z letmého popisu, aniž by Vás viděl a vyšetřil.

I za předpokladu, že je Vám 13 a poprvé se Vám to stalo teprve včera, může to být ledaccos – počínaje jen únavou (třeba z přeučení), přes přeležlý nějaký nerv (ano, i to se může stát) a přes banální virózu až například po roztroušenou sklerozu (ta by byla naopak poměrně závažná a velmi často se začíná projevovat v období dospívání).
Pokud pocity, které popisujete pominou a nebudou se vracet, nechte to být, zřejmě šlo o únavu. Kdyby ale trvaly dlouho nebo se čas od času vracely, v hoším případě i zhoršovaly, navštivte lékaře.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

Může to být dáno růstem organismu (rychle jsi vyrostla), nebo se projevují hormonální rozlada. Může to být i důsledek infekce, pokud jsi měla v létě klíště – bolerie nebo zápal mozkových blan, může to být problém s tlakem – ten se projevuje i problémy s viděním. Ihned navštívit lékař, nejlépe s rodičem, aby to lékař nebagatelizovat a udělal potřebné testy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Nejlepsi je si zajit na ocni vysetreni. Nekdy staci vypnout pocitac. Jednou se mi stalo, ze jsem to s tou dobout u PC prehnala, asi uz to bylo opravdy moc. A najednou jsem prestala videt na obrazovku. Pocitac jsem vypla, ale dlouho jsem videla vse rozmazane. Sla jsem si lehnout a jeste druhy den rano jsem videla spatne. Behem dne to preslo. Nikde jsem s tim nebyla, uplynulo nekolik let a v pohode. Mohla to byt nejaka ocni migrena. Ale pro mne je jasna odpoved, nic se nesmi prehanet, telo se pak ozve…
Ale nejdriv si odpovez sama, co delas jinak nez driv. Travis vice casu u pocitace? Mas dostatek casu na odpocinek? A zajdi si na ocni vysetreni. Treba jen zacnes nosit bryle.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Zkus se přidat do skupiny na fb Psychosomatika a etikoterapie v praxi.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

arachis: …tak to je teda rada jak stehno …

před 2748 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek