Avatar uživatele
JájsemRaibek

Že by konečně rozluštili záhadu všech dob?

Co bylo dříve slepice nebo vejce?
http://kloche­r.sk/co-bolo-skor-sliepka-alebo-vajce-konecne-je-otazka-vyriesena/?ut­m_source=quar&ut­m_medium=quar&ut­m_campaign=qu­ar
“Už dávno bolo podozrenie, že vajce bolo skôr, ale teraz máme nový vedecký dôkaz, ktorý ukazuje, že sliepka bola skôr,” povedal Dr. Colin Freeman.

To, čo bolo zistené, bol proteín zvaný ovocledidin-17 (OC-17), ktorý existuje len vo vaječníkoch sliepky a má zásadný význam pre formovanie škrupiny vajíčka. Proteín OC-17 pôsobí ako hlavný staviteľ škrupiny. Bez tohto proteínu by škrupina nemohla existovať, takže z toho vyplýva konečný výsledok a to, že vajce nemohlo byť skôr než sliepka.

Zajímavá 0 před 2865 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

To je divný, já mám v chladničce vajíčka a žádnou slepici nemám.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Tato velezáhadná otázka tisíciletí mi vždycky připadala nanejvýš k smíchu. Každé malé dítě ví, že slepice snáší vajíčka, nikoliv naopak. To jen my dospělí na to potřebujeme „americké“ vědce, aby nám v to připomenuli.

Upravil/a: Nuk nuk

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Celý důkaz, pokud je pravdivý, tak dokazuje pouze to, že bylo dříve slepičí vajíčko, než slepice. To, že bylo vajíčko dříve než slepice bylo každému soudnému jasné, i bez podobných vědeckých důkazů. Z vajíček se líhli již někteří živočichové, když žádní ptáci ještě nebyli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Táto vaječná otázka tu na stránke mnohých už od vzniku tejto stránky. Ale zjavne bude večná, definitívnu odpeveď ešte nedal nikto,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek