Avatar uživatele
anonym

Že by už podnikatelé, zaměstnavatelé a firmy pochopili, že chtějí-li kvalitní pracovníky, musí je také umět zaplatit?

Teď čtu tento článek z novinky.cz https://m.novin­ky.cz/article­Details?aId=465884&sz­nu=HT4bIQP04xMTdViM a přemýšlím, že by už KONEČNĚ podnikatelé i zaměstnavatelé i firmy měli mít rozum a vědět, že pokud chtějí kvalitní pracovníky, musí je také umět zaplatit, a né nabírat kdekoho, aby zalepili díru ve své firemní zaměstnanosti, jak dlouho ještě bude trvat, než podnikatelé, zaměstnavatelé a firmy dostanou rozum? Děkuji

Zajímavá 0 před 2246 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Věděli to už dřív, ale proč by nějak extra platili kvalitní pracovníky, když zůstali i tak? Takže ten „rozum“ je o tom, že dnes ty pracovníky MUSÍ dobře zaplatit, jinak z firmy vezmou roha. Jak prosté!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Firmy nemohou dostat rozum, snad jejich majitelé.
Dokud budou prodávat, vyrábět, … nedostanou rozum ani lidé (majitelé).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Pekná myšlienka, „podnikatelé i zaměstnavatelé i firmy měli mít rozum a vědet že pokud chtějí kvalitní pracovníky musí je také umět zaplatit“, ale platí to aj pre pracovníkov v štátnej a verejnej sfére? Pre nich ste zamestnávateľmi vy všetci, z vašich daní sú platení. aby nedošlo k omylu, nehovorím o tých volených zástupcoch a politicky nominovaných zamestnancov rôznych úradov, ale o radových vysoko kvalifikovaných odborníkoch s hlboko podpriemernými platmi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Hlavně je nutné si uvědomit, že pracovníky neplatí zaměstnavetelé, ale zákazníci!
Mzdové náklady musí korespondovat s cenami, které musí být konkurenceschopné, aby bylo možné podnik s pracovními místy udržet a dále rozvíjet.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Hlada, ale sú aj výnimky potvrdzujúce pravidlo.
Napríklad policajti, tých zamestnáva štát a platí štátna kasa a ich zákazníci sú zase všetci občania, ako majú ich mzdové náklady korenspondovať s cenami aby boli konkurencieschopné aby sa polícia udržala a ďalej rozvíjala?. Niekedy aj finančná strata na jednom úseku môže byť finančným ziskom v globále.

před 2243 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orestez

Hlada pocem napí sa. Já vím, žes to myslel dobre. Na. Na zdraví.

před 2244 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek