Avatar uživatele
anonym

Žijete rádi ve svém kraji naší vlasti nebo byste raději žili na jiném místě v Čr?

Někdo má touhu žít někde jinde než právě žije,třeba na horách,ve městě,někdo by žil raději na vesnici apodobně.
Jak jste na tom vy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, gagaga, da ny, NelieM, gecco před 3393 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pepa25

Osobně jsem řešil a řeším bydlení na rodné vesnici* versus v „Matičce“. Zatím to vypadá tak, že kvůli práci vyhrává druhá možnost, ale na stará kolena se možná vrátím na rodnou hroudu …

  • Jde o „střediskovou obec“ s veškerou potřebnou infrastrukturou, i pracovní příležitosti by se našli, ale bohužel ne v mém oboru

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Do revoluce jsem žil rád na vesnici kam jsem se v r.1979 přis­těhovalKdyž jsem se přistěhoval do této vesnice kde žiju, tak měla 420 obyvatel, zde byla školka, škola, hospoda s tanečním sálem, prodejna Jednoty, dojížděla sem pojízdná prodejna s masem ( a měli tam všechno),autobus každou hodinu do jednoho okresního města (Trutnov nebo Náchod), autobus do blízkého města (5 km) na každou směnu a poslední přijížděl ze směny o půl jedenácté, a prosperující družstvo, které zaměstnávalo 70% obyvatel vesnice. Traktoristé z družstva protahovali silnice a přilehlé cesty, takže ráno o páté nebyl problém vyjet s autem.
Dneska NIKDO neprotahuje, cestu si každý musí vyházet sám SILNICE PROTAHUJÍ AŽ MAJÍ SILNIČÁŘI ČAS (jsme silnice třetí třídy), takže až do osmé hodiny nebývá protažená.A pokud někdo z nás chce od soukromníka, co má traktor, protáhnout cestu, tak mu to musí zaplatit.Tenkrát družstvo platilo mzdu traktoristům a oni byli rádi, že mají co protahovat.
V tom městě bylo 6 továren, které braly lidi jakéhokoliv věku a kdykoliv, takže si i člověk přes padesát mohl vybrat kam chce jít dělat.
Dneska má vesnice 280 obyvatel A NENÍ TADY Z TOHO CO JSEM VYJMENOVAL NIC. Budova školky a školy (v jedné budově obě zařízení) je v dezolátním stavu, bývaly tam dříve i volby, nynější volby musely být v jiném objektu, prý aby nespadlo lidem něco na hlavu.Ani v tom městě už nejsou fabriky, které by vyráběly české zboží.
Lidé odtud utíkají, protože tento systém zbořil vše, proč se lidi na vesnici stěhovali.Mladí utíkají do měst, kde je práce a vesnice stárne a vymírá.
Takže jsem otrávený a stěhovat se nemohu, jsem nezaměstnaný, je mi přes šedesát a nikde mně nechtějí, že jsem starý.
Vždy jsem byl rád v tomto státě, i když to za komunistů bylo všelijaké, ale tenkrát mně a mé rodině nic nechybělo (A TO JSEM BYL STÁLE DĚLNÍK VE FABRICE).

pro Jugar
Promiňte, že se opakuji, ale odpovídám přesně na Vaši otázku.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Žiji v menším městě, ale od doby, kdy město zasáhly povodně, tornádo, mám obavy z dlouhodobých deš­ťů.

Raději bych se vrátila do své rodné obce, je to městys, který leží v údolí mezi smíšenými lesy rostoucími na svazích, mezi nimi skály opředené pověstmi, stejně jsou známé pověsti o studánce či Růžovém mlýnu v ´nedalém údolí.
V obci, která je velmi pěkně upravená, najdeme zámek i zbytky hradu, koupaliště, na něž navazuje údolí s loukami a cestou uprostřed. Jde o přírodní park, romantickou krajinu kolem řeky na hranici Hané a začátku vrchoviny. Asi šest kilometrů krásné procházky v lukách s kvetoucími barevnými květinami, dokonce vzácnýni a chráněnými. Každé období skýtá jiný pohled, ale nejhezčí je přece jen údolí na jaře. Tato krajina není příliš dotčena rukama člověka.

Najde se u nás hodně krásných míst, záleží na tom, kde se člověk narodil. Myslím si, že většinu z nás vážou k rodnému kraji vzpomínky na dětství, na první lásky, na kamarády … Mám ráda svou rodnou obec, svůj kraj, kde jsem prožila mládí .. stále ji navštěvuji …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

tak třeba já jsem v Opavě velmi rád ..jenom ta zasr.. Ostrava je proklatě blízko. Mě světová politika a terorismus opravdu moc neříká ..ale na Ovu by někdo atomovku hodit moh, to jo!
Doplňuji:
oprava: zatr.. Ostrava..

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Už přes čtyřicet let bydlíme v okresním městě. Vyrostl jsem však na vesnici, kde po rodičích vlastníme malý domek kde v létě přes týden bydlíme. Na víkendy se však vždy rádi opět vracíme do města. Tam také přežíváme zimu a na chalupu zajíždíme jen pro ovoce, brambory a na supervizi.
Moje rodná víska nikdy neměla více než 400 obyvatel, avšak k mému potěšení tam funguje prosperující agrodružstvo a poslední dobou se zde kromě brňáků trvale zabydlují mladé, původně městské rodiny.
Láká je sem krásná příroda, zarybněný rybník, možnost chovat zde jezdecké koně, atd., ale také dobře fungující služby a místní zastupitelstvo.
Takže z původně skomírající vísky se stává postupně lukrativní místo k trvalému pobytu pro mladou generaci a pro nás starnouny pak potvrzení toho, že jsme učinili dobře, že jsme zde setrvali.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NelieM

Já „su“ z Moravy, jsem na to hrdá :)) Určitě bych se nestěhovala.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

BNydlím naq malém městečku. Plně mi to vyhovuje. Nechci a nebudu měnit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Pocházím z Karlovarského kraje, zbožňuji Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Kladskou, Slavkovský les…
… ale miluji Jižní Čechy, odkud pocházela maminka, je tam stále část příbuzenstva a na JU nyní studuje mladší dcerka. Velmi ráda bych žila právě tam, na jihu Čech -_-. Rodná hrouda ani kořeny mne nijak nesvazují.
Bytová politika ČR přestěhovávání občanů v rámci republiky „nepřeje“
(ani pro důvody pracovní).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek