Avatar uživatele
simonka

Žádost o vydání dohody o pracovní činnosti + pracovní hodnocení + potvrzení o zaměstnání

V r. 2009 jsem při rekvalifikaci od úřadu práce chodila do restaurace na brigádu – výpomoc. Vedoucí mi slíbila dohodu o provedené práce atd. a byla jsem tam od dubna do července, kde jsem ukončila rekvalifikaci a nastoupila do jiného zaměstnání – záskok za MD. Nyní se kolegyně vrací z MD a já budu muset v listopadu opět na ÚP. Po předběžné informaci z ÚP mi sdělili, že pokavaď si přinesu i potvrzení o výdělku za brigády, tak mi to započítají do příjmu a já bych měla vyšší podporu v nezaměstnanosti. Jenže paní vedoucí z brigády mi do dnešního dne nedala žádnou dohodu o provedené práce, hodnocení a potvrzení o výdělku a já to z ní nemohu dostat i když jsem uvedla, že to mohu uplatňovat na ÚP a je rozhodná pro přiznání financí v nezaměstnanosti. Na maily nereaguje, když tam volám, nechává se zapírat, že je mimo objekt. Po lhůtě 15ti dnů jsem tam jela osobně, ale paní vedoucí tam nebyla a nikdo o ní nevěděl. Co dál?
Doplňuji:
Miroslave, to je pravda, ale když vedoucí slubuje, že Vám ji dá až s výplatou, tak kývnete a jste rád, že máte alespoň brigádu a na zaplacení nájmu z té brigády. Po té opět slibovala, že mi ji dodá, nejdříve neměla čas, atd. samé výmluvy a pak jsem odešla, řešilo se to i přes ÚP, kde tato brigáda byla nahlášena, byla u ní i kontrola, ale paní vedoucí si dělá svoje zákony. Nebyla jsem první a ani poslední.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, panenka před 4953 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Miroslavst

Tu dohodu jsi měla mít již při nástupu a nikoli po. Dalo by se říct, že šlo o práci na černo. v tom případě si můžeš stěžovat akorát na lampárně. Bohužel je to tak.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

Nahlaste to na ÚP a pokud se o to oni sami nepostaraji,tak to nehlaste na Oblastnim inspektoratu prace.Nejdriv timto pohrozte pani „podnikatelce“ a kdyz i tak bude delat mrtveho brouka,tak se s ni vubec nemazlete a nahlaste to tam.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jambalaya

Dobrý den Simonko,

já tedy nevím, zda je to tady všem jasné, ale mně tedy ne. Myslím, že se tu odpovídá na něco nevím co?

  1. V nadpisu máte „dohodu o pracovní činnosti“ a v textu „dohodu o provedení práce“, na co jste tam tedy pracovala?
  2. Domnívám se, že spíše na dohodu o provedení práce. Vzhledem k tomu, že jste pravděpodobně odpracovala na tuto dohodu více než 150 hodin a peníze dostala na ruku bez dokladu, paní vedoucí s vámi nechce komunikovat, protože je jí jasné, že budou potíže.
  3. Pokud jste to takto přijala, tedy bez písemné dohody, bez výplatní pásky a prachy na ruku, tak ale teď nemůžete zpětně nic chtít.
  4. Nejsem si tak úplně jistá, že na dohodu o provedení práce dostanete na ÚP víc. Nevím, zda se něco nezměnilo, ale pokud někdo pracoval na DPP a pak šel na pracák, bylo výhodnější tuto dohodu zatlouct, neb u DPP se bere jako vyměřovací základ životní minimum, takže nic moc. Ono totiž záleží na tom, co jim na pracáku vlastně řeknete a máte-li v tom sama zmatek, oni pak rovněž nevědí, která bije. Pojem brigáda je velmi široký pojem.
  5. Nejsem si tak úplně jistá, že jakákoliv práce jak píšete od dubna do července 2009 má vliv na současné dávky v nezaměstnanosti, neboť se jedná o více jak rok starou záležitost, ale možná, že ano.
  6. Rada na závěr, asi vám nezbyde nic jiného, než se na to vykašlat a vzít si ponaučení pro příště.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek