Avatar uživatele
Kerynka

Co říkáte na to že všechno vyrábějí nekvalitně a vydrží to jenom chvíli ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, hanny 2, SajmonModer, dědapetr, Lenny998 před 4765 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lenny998

Neni tomu tak nekvalitní věci jsou většinou levné … A ty dražší víc vydrží .....
( Většinou )

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

To je strategie obchodu, aby se kupovaly stále nové a nové věci.
Dnes člověk málokdy narazí na opravdu kvalitní věc

Doplňuji:
mnohdy i to dražší zboží nevydrží

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Tak se vydělávají peníze,čím dřív se to pokazí tím spíš si koupíte nové.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Terryle

Vždycky to tak ale není – dá se sehnat i věc, co slouží dobře… namátkou můj foťák, kožený sako, co nosím už třetí rok každý jaro a podzim a furt drží pěkně, spousta triček, saka, svetry.
Je fakt, že když se mi rozsypou rifle po roce nošení, je to k vzteku, ale holt si zvykám. A co na to říct… nic. Dneska je prostě rychlá doba, lidi jsou ve vleku módních a jinejch trendů a chtěj pořád něco novějšího a lepšího. Jenže aby se rozhodli ke koupi, potřebujou pořádnej impuls – a nejlepší je ten, že se jim stará věc rozbije. Takže částečně je to záměr dělat věci tak, aby moc nevydržely. A částečně je to daň snaze srazit co nejníž ceny – když se šetří na ceně, tak jde nutně dolů i kvalita. Nenadělám s tím nic, takže mi nezbejvá, než se s tím smířit a neřešit to.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Vše co se zde píše a odpovídá je pravda. Nutností je rychlá obrátka výroby a prodeje zboží za účelem, ne aby byla zaměstnanost, ale aby šéfové velkých firem měli stále větší zisky. Co mě u toho štve nejvíc. To že výrobek nevydrží ani povinnou dvouletou záruku (příklad boty). A hlavně jak naše civilizace stále více rozbitých nefunkčních krámů vyhazuje do odpadových úložišť. Naši potomci nám budou jednou nadávat jak jsme jim zasvinili planetu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
SajmonModer

Ha! Tak s tím naprosto souhlasím! Koupil jsem si nový DVD přehrávač. Přišel jsem domů, zapnul ho a byl pokažený. Pak jsem si koupil počítač se zárukou 1 rok! Víte, co se stalo?!? Týden po záruce se mi pos..l! Řekl jsem si kašlat na to! Tak jsem si řekl, že to zkusím ještě s tím DVD přehrávačem. Koupil jsem si nový. Mám ho čtvrt roku, píše mi, že nemůže nahrávat filmy na HDD, jelikož je HDD plný? myslíte, že je to tak? ne! Mám tam 100 GB místa! A tak je s více věcmi, ale nechce se mi tu teď rozepisovat 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dom Tailor

Asi jak co a asi nezáleží ani tak na ceně nebo značce… Jinak mi připadá že do elektroniky montují nějaký chip co přesně po vypršení dvouleté záruky spáchá sebevraždu a vezme sebou celý přístroj (stalo se mi ne jednou)… 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Někdy to tak není. Třeba dlažební kostky ze žuly vydrží cekem dlouho.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Vyšší cena není vždy zárukou kvality.A většinou se všechno vy..re těsně po záruce,nemáte taky tu zkušenost?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tuCZek

Není to jen tak samosebou. Jde především o ekonomickou udržitelnost. Pokud vám výrobek vydrží dlouho,nebude se tolik prodávat a výrobci nebudou mít odbyt,zaměstnanci budou bez práce nebo mezd a pod.
Není to zas tak jednoduché

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Žulové kostky vydrží mnoho v Holešovicíéch je nějaký nespokojený zákazník pravidelně házel do výlohy z elektronikou a pokzdé si něco vybral. Mněli jich tam docela pěknou zbírku na každé datum. Do té doby než dali do výlohy atrapy co jim udělal filmaři z Barandova Chtěl bych vidět toho zloděje nad dřevěným videem.Ale to se nikdy nerozbije.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tarzan

Před časem jsem mluvil n toto téma s kamarádem který je vedoucím v nejmenované prodejny elektroniky,dnes se dělají spotřebiče se životností na 6 let,ano mají odbyt věršinou se nevyplatí výrobek opravovat a tak je člověk nucen koupit nový …a my máme lednici přes 30 let at mi někdo neříká že žere hodně proudu žere ale vyjde to nastejno když nová žere mnohem méně a vydrží max 8 let pak nemůže být řeč o návratnosti a ušetření u nové lednice…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

V tenhle moment bych řekl spíš to, že možná jen nakupujete nekvalitní věci. Jsou tu věci jako udržitelná móda a celkově bio záležitosti, u kterých se klade hodně velký důraz na to, aby to bylo jak kvalitní a zároveň to mělo třeba co nejkratší ekologickou stopu. Já osobně kupuji oblečení u https://www.hap­pynature.cz/ a tam mají docela kvalitu. A to samé platí i o dalších věcech, co máme doma. :)

Avatar uživatele
hanulka11

hany , přijde mi to právě tak načasovaný …akorát po záruce

před 4765 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Nakupování