Avatar uživatele
anonym

žádost o svěření dítěte do péče

Moje neteř má syna se svým druhem, od kterého po neshodách odešla. Musí požádat o svěření syna do péče, když nebyli oddáni?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5126 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

nejsem si jistá. Manžel se od nás před lety odstěhoval,děti mi nechal,já jsem se po nějaké době rozhodla odstěhovat do jiného okresu,odešla jsem i s dětma z našeho trvalého pobytu. Manžel moc dobře věděl,kde s dětma jsme,ale kontaktoval sociálku,ta mě hledala,když mě nasla,tak vyhrožovala,že mě udá za únos dětí. Podotýkám,že já a děti jsem měli stejné bydliště,manžel byl hlášen u rodičů. Tak pozor na to…nebylo to příjemné,být únoscem svých vlastních dětí. Nechtěla jsem je nikam unášet,jen jsem už nechtěla být ve stejné vesnici jako manžel. Takže já bych se radši poradila na OPD,aby z toho nebyly nějaké nepříjemnosti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
standa

Samozřejmě, že se otázka „péče o dítě“ musí vyřešit.
(Ne)existence manželství na důvody podání Návrhu na svěření dítě do péč nemá vůbec žádný vliv.

Níže ve zdroji máte podrobný ´návod´ jak návrh sepsat a kam jej doručit…

Neotálejte !

Zdroj: http://www.az­rodina.cz/2769-navrh-na-svereni-ditete-do-pece-zbaveni-rodicovske-zodpovednosti

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
alexandra

Tak pokud odešla i se synem,tak to snad nebude nikoho zajímat.Jedině,že by se šprajcl druh a chtěl toho syna do péče on.Tak to by si musel asi zažádat on a soudit se.

Dodatek pro Kropítko.
Asi máte pravdu,ale zase to byl manžel.Ale druh,nevím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aluška

Mám také děti a nebyla jsem vdana … když jsme se rozešli musela jsem zažadat o svěření dětí do své péče .. protože do té doby jsme byli oba zákonnými zástupci … u soudu byli zroveň stanoveny alimenty které bude muset hradit ten z rodičů kterému nebyli děti svěřeny do péče… bez téhle nepříjemné a někdy zdlouhavé procedury by neměla vaše neteř narok na doplatek do životniho minima kdyby náhodou byla ve hmotné nouzi … navíc bych neriskovala že si otec ditěte vzpomene a malého si jen tak vezme k sobě… dokud nejsou upravena práva rodičů má stejný nárok být se synem( vyzvednout ho ze školky, zajet na víkend k rodičům a pod.)…s tím jsou spojená další rizika…pokud bude syn v péči matky a otec si jej odvede…bude na to pohlíženo jako na únos … v opačném případě by s tím jen těžko mohla matka ( i policie) cokoliv dělat … neváhejte … vím, že je to nepříjemné tahat se po soudech…
Držím palce ať to dobře a rychle dopadne …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek