Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Administrace domén - indexace vyhledávačů

Zdravím,
pokusím se vám v následujících řádcích popsat zadání, které se mi dostalo do rukou a na první pohled mi přijde docela nereálné (nevím).

Zadavatelův web používá stránky ve tvaru uzivatel a mají takto mnoho uživatelů, kdy jejich adresa se liší kódem za lomítkem. Když si nějaký uživatel chce zřídit svoji doménu, aby nemusel používat kód s lomítkem, zaparkují mu to na jiné doméně, resp. webhostingu, kde se pak vyskytuje pouze skript, který jej přesměruje na uzivatel.

Jeho problém spočívá v tom, že když nějaký běžný uživatel pc napíše adresu www.domena_pro_presmerovani.cz do vyhledávače (ne do pole adresa), což se u některých laiků (a to jsou dost často potencionální klienti) docela často stává, nenajde mu to nic.

Zadavatel má představu, že mu udělám jakési administrační centrum, které by tento problém vyřešilo následujícím způsobem: zadá název domény, poté kam se to přesměruje a poté zadá popis k indexaci (pro roboty - úprava robots.txt).
--- Tento krok mi přijde nesmyslný z toho důvodu, že robot se "podívá" na index.php kde bude vlastně jen ten skript na přesměrování, popř. jenom odkaz "Vstupte", který jej po kliku přesměruje na uzivatel a samotné stránky www.domena_pro_presmerovani.cz zůstanou v podstatě zaindexovány jen na slovo "vstupte" (nebo vůbec), což je podle mě k ničemu.

Nemáte představu, jak by se tento problém dal nějakým způsobem vyřešit? Možná se s tou indexací mýlím, nejsem žádný SEO odborník. :-)

Snad jsem to popsal dost srozumitelně :-D

Díky moc všem za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Nevím, proč to je takto blbě řešeno? Když už to musí být s tím přesměrováním, lepší by bylo přesměr…
host 09.02.2009 20:47
host
Jo díky. Ono je to docela dost blbě řešeno no. Ale úkol je úkol :-| Mohl bys upřesnit ty hlavičky? S…
honek 09.02.2009 21:00
honek
Hlavičky můžeš poslat např. v PHP <? Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" ); Header( "Location:…
host 09.02.2009 21:05
host
Ok, dík moc, zkusím co se dá dělat. Btw co se týče toho SEO tak přesně nevím jak se robot chová když… poslední
honek 09.02.2009 21:26
honek

Nevím, proč to je takto blbě řešeno?

Když už to musí být s tím přesměrováním, lepší by bylo přesměrování provádět např. pomocí hlaviček (301 Moved Permanently) nebo alespoň ten přesměrovávací skript upravit tak, aby jej zaindexovaly vyhledávače.

Jo díky.
Ono je to docela dost blbě řešeno no. Ale úkol je úkol :-|
Mohl bys upřesnit ty hlavičky? S tím upravením toho skriptu by to nebyl špatný nápad. Ještě bych zdůraznil, že zadavatel chtěl i možnost úpravy popisu k indexaci, nevím co přesně chtěl, jestli se má upravit jen informace pro roboty (robots.txt), nebo metatagy. Optimální by samozřejmě bylo, kdyby se ty stránky přesunuly všechny na tu doménu s tím skriptem, a zároveň by byly i na doméně kde bylo to lomítko. To ovšem nevím nakolik to bude reálné. :-|

Omluv mě, SEO moc nerozumím..

Díky moc

Hlavičky můžeš poslat např. v PHP

<?
Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
Header( "Location: www.new-url.com" );
?> 

nebo třeba pomocí htaccess

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) www.newdomain.com/$1 [R=301,L] 

Taky nejsem SEO mistr. Do toho fušuje třeba AZOR - mimochodem, toho jsem tu už dlouho neviděl?

Ok, dík moc, zkusím co se dá dělat. Btw co se týče toho SEO tak přesně nevím jak se robot chová když nevidí žádný html obsah, ale myslím že to ignoruje, když nevidí obsah i když v robots.txt je definováno že má dovolen přístup všude a má vše zaindexovat ... možná se mýlím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru