Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Creative Zen 4GB

Určitě se to tady již řešilo, ale tohle se dost vyvíjí...
Potřebuju, resp. manželka si usmyslela, koupit synátorovi k vánocům nějaký přehrávač MP3 a videa. Omezení je cca 3000,-. Mám hledat i něco jiného, nebo rovnou objednat Creative Zen - 4GB?
product.jsp

Je to bohužel "odvětví" které je mi naprosto cizí, tak proto se ptám. :puff:

Předmět Autor Datum
Skutocne vyuzije to video alebo je to len taka frajerina? Moja skusenost je, ze video si na tom pozr…
2laak 13.12.2008 20:32
2laak
Já měl Creative Zen 8GB a po pár dnech jsem ho vyměnil za Emgeton M6 Cult Slim 8GB. 1.Creative hrál…
prorock 13.12.2008 23:20
prorock
Díky. V popisu je přehrává video (volitelné příslušenství) ve formátu AVI co si pod tím mám předst…
Zarniwúp 13.12.2008 23:48
Zarniwúp
Ne, žádná aktivace není třeba, nevím proč to tam píšou. Já ho koupil tady http://www.alza.cz/emgeton…
prorock 14.12.2008 09:25
prorock
Avi není formát videa, ale obyčejnem kontejner. Formát (lépe řečeno kodér) je např. DivX, Xvid atd.…
Pavel 14.12.2008 10:05
Pavel
Tak jsem nakonec koupil Emgeton E9 Cult 8GB a mladej se tváří naprosto spokojeně. Pokud jde o videa,… poslední
Zarniwúp 25.12.2008 17:51
Zarniwúp

Skutocne vyuzije to video alebo je to len taka frajerina? Moja skusenost je, ze video si na tom pozrie 3x. 1x vyskusa decodovanie, 2x si tam daco da, lebo to chce vidiet, ake to bude, 3x aby sa pochvalil kamaratom. A uz nikdy video nepozrie. Na druhej strane display sa nezmensi a vydrz bude horsia (co je pri takychto zariadeniach dost podstatne).

Ale mozem sa mylit. Ja by som sa este obhliadol po nejakom COWON iAudio, tiez maju niekolko PMP modelov. A Pavel bude mat isto tiez svoj tip. ;-)

Já měl Creative Zen 8GB a po pár dnech jsem ho vyměnil za Emgeton M6 Cult Slim 8GB. 1.Creative hrál opravdu potichu, moc nepomohl ani US firmware, který prý neomezuje hlasitost. Emgeton hraje nahlas jak potřebuju. 2.Creative nemá průzkumníka, všechy skladby musí mít id3 tagy nebo se musí dát do playlistů, což je zbytečně pracné. 3. Creative je příliš velký na to, co umí, možná i 2,5 krát větší než ten Emgeton. Creative nemá takovou podporu formátů, neumí txt, avi a další soubory a ve výbavě nemá pouzdro (narozdíl od Emgetonu). Naopak má celkem dobré rádio, záznam zvuku, ovládání a displej, a má slot na SD kartu. Pokud by měl primárně sloužit na přehrávání hudby, tak ani náhodou no a to video umí i ostatní.

Ne, žádná aktivace není třeba, nevím proč to tam píšou. Já ho koupil tady http://www.alza.cz/emgeton-m6cult-slim-8gb-d96249.h tm a video přehrávalo v pohodě hned.
To video, které chceš přehrát, musí být ve formátu avi, a tento soubor převést softwarem, který je dodán na cd s přehrávačem, na požadované parametry a teprve pak nahrát do přehrávače(podobně jako u Creativu). Na avi se pak dá převést softwarem, který lze zdarma stáhnout, asi cokoliv. Jenom upozorním, že někdy se mi stalo, že ani výchozí soubor avi po převedení nešel v Emgetonu přehrát, je prostě možné, že některé soubory jsou nevhodné, je třeba si s tím pohrát.

Avi není formát videa, ale obyčejnem kontejner. Formát (lépe řečeno kodér) je např. DivX, Xvid atd.

MP4 přehrávače mívají docela striktní požadavky na video, jako rozlišení, bitrate, fps a další. Není to taková brnkčka převést video tak, aby se dalo přehrát na konkrétním přehrávači.

Pavel

Tak jsem nakonec koupil Emgeton E9 Cult 8GB a mladej se tváří naprosto spokojeně. Pokud jde o videa, tak jsem zkoušel jen mp4, konverzi jsem dělal v UVS 11 s nastavením pro iPod (320x240, 30fps, Frame based, bitrate 1024kbps, audio mpeg AAC 128kbps) - bezproblémové. V návodu se píše něco o rozlišení max 800x480(?), zkoušel jsem 640x480 a 320x480. Vzhledem k tomu, že displej má rozlišení jen 320x240, nepoznal jsem kromě výsledné velikosti souboru žádný podstatný rozdíl...
Sluchátka špunty - já bych si to tedy do uší nestrčil. V příslušenství dál řemínek; CD s ovladači (XP a výš nejsou potřeba, ale zřejmě tam bude i nějaký ten konvertní softík..); USB kabel, který může fungovat i jako nabíječka; klasická nabíječka.
Překvapilo mě kovové tělo dreku :puff:, čekal jsem nějakej lepší plast. :-)
Zvuk nevím, s těma nejlevnějšíma Kossama, co mám, mi to do uší myslím řvalo až dost, ale tohle je spíš podle individuálního názoru...
Pomlouvané zapínání/vypínání např. u Em. Cult M7 bude způsobené asi tím, že drek zdánlivě nereaguje. Po asi třívteřinovém držení tlačítka problikne klávesnice a to je znamení tlačítko pustit. Pak ještě asi dvě vteřinky, než se něco začne displeji hýbat. Stejně při vypnutí, jen problikne klávesnice, pustit čudl a až asi po dvou vteřinách dojde k vypnutí přístroje. Mě to zas tak moc nerozhodilo, protože můj letitý telefon Siemens CX75 má podobnou reakční dobu splašenýho hlemejždě. Ale věřím tomu, že spousta "rychlejších" uživatelů s tím musí mít potíže.
Takže jestli to vydrží aspoň rok, ani to nebudu moc považovat za vyhozené peníze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru