Avatar uživatele
dudu

Ctíme dnes snad zásadu kdo není mimoň,není Čech?

Již delší dobu společně s manželkou spějeme k pocitu, že být úchylem od běžných zvyklostí se stalo projevem dnešní společnosti.
My zakonzervovaní jedinci jsme zaplavováni informacemi o dění těchto jinak zaměřených jedinců, o jejich trdlištích a světlých zítřcích.
No budiž též tato, z hlediska společnosti nicotná skupina má nárok se „jaksi“ projevovat. Nečiní se však příliš a není již nejvyšší čas je zpacifikovat a vymezit do patřičných rozměrů??
Je majorita opravdu povinna až tak tolerovat projevy jejich nadřžení a zříci se zábran, které tyto odchylky dříve úspěšně pacifikovaly?
Nefunguje náboženství, nezasahují komunisté, nepůsobí ani dříve platné etické či morální zásady. Je dobře ponechat dění volný průběh…
Doplňuji:
Měl jsem především na zřeteli enormní nárůst jedinců hlásících se k homosexualitě a podobným úchylkám. Odkrývá se teprve nyní skutečná realita, nebo se spíše jedná o jakýsi módní trend?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: dudu

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, tom004, suaeda před 4272 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Snad jsem otázku pochopil správně.
Jak tedy chceš zpacifikovat volené zákonodárce, kteří toto umožňují? Nevolit je? A koho místo nich, když za čas i ten nejlepší začne hrát jejich hru?
Oni totiž žijí ve skleníku se svými starostmi (a platy) a velmi brzy ztratí kontakt s realitou, čímž i soudnost.
Podle mne je to otázka generační, musíme mít trpělivost, politika musí nejdříve u nás vyzrát!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Fyzik

Myslím že volný průběh je v pořádku, ale v případě, že lidé na to mají. Zrovna Češi přišli ke svobodě velice rychle a tak jsme málo ukáznění. Lidé by si měli časem uvědomit svoje zásady. Čím rychlejší liberalizace je, tím bouřlivější změny jsou. Myslím si že zdrženlivost a nadhled jsou v dnešní době důležité vlastnosti.
Doplňuji:
@suadea: a nemyslíte si, v měřítku století a tisíciletí, že to tak bylo vždy? A že teprve posledních 60 let se svět (vyjma Východního bloku) začíná probouzet, lidé se začínají dožadovat svých práv, chtějí zasahovat do vlády a žít svobodněji?

Upravil/a: Fyzik

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
suaeda

V podstatě ve většině společností (nejenom v nyní Čechách, ale i v jiných státech a také v historii) je časté, že vládnoucí menšina ukazuje a „oblbuje“ většinu, jak se má dobře. Nalhává většině, že když bude poslouchat tak jí nic nebude nechybět a naznačí ji, že když se přičiní tak se bude mít ještě lepší. Menšina tak snadno ovládá většinu, když ji krmí dobře připravenou pohádkou a dobře a poklidně se ji žije na úkor všech.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

No trošku mi ten tvůj článek zavání steskem po starých dobrých komunistických časech, kdy se nesmělo nic, co soudruzi neodkývali…
ale tohle já už opravdu nemusím…
jasně, že není není dobře nechat tomu volný průběh, demokracie nesmí přerůst v anarchii…
ale ohánet se takovými institucemi jako komunismu – to není třeba rozebírat, všichni víme, jak byli „hodní“, a nebo náboženstvím – taky fakt fajn příklad…moralisti, co kradli, vraždili, cizoložili a pak si za pár odčenášů a odpustků vymodlili odpuštění??…a co je to platná etická morální zásada?…mám dojem, že se s každou generací mění…jinak bych teď jako ženská, nespíš neseděla u počítače, ale někde líbala manželovi ruce a starala se o jeho pohodlíčko, vykala mu a uměla se tak maximálně podepsat…
každá generace říkavala…„ach ti mladí, takový jsme mi nebývali“…a zatím se svět ještě nezhroutil…to jen byli dost netolerantní a myslím si, že je tohle přesně i Váš případ…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dudu

ad kolegyně Funna:

  • za komunistické éry jsem prožil dvě třetiny života. Přesto mám pocit, že se mě podařilo zachovat si zdravý rozum a soudnost.

Ve svém příspěvku se pokouším pouze naznačit, zda na můj vkus současný trend prohlašovat se za teplouše apod., není nepřiměřený a směšný stejně, jako dřívější volání po sepětí s vymoženostmi v Sovětském svazu, nebo dnešní bezmezný obdiv ke všemu co přichází ze západu a zejména z USA?
Lapidárně řečeno – nejde snad opět o projevy obyčejné lidské blbosti?

před 4272 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek