Avatar uživatele
huxa

Cítím, že se mi počítač „loudá“ a nechce se mu vydávat lepší výkon, lze něco udělat, aby se „rozjel“?

Z ničeho nic začal pracovat snad na poloviční výkon, lze to při uživatelské práci poznat a jestli bych měl říci nějaký fakt, Farcry 3 už mi nejde na dobrých 25–30FPS ale stále se je mezi 14–16FPS. Zkoušel jsem ho jakkoliv čistit, nepomohlo, antivirem projel, nic nenašel, také jsem jej důkladně profoukal, stále nic, nevěděl by někdo? :)
Doplňuji:
http://letecka­posta.cz/764215558

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: huxa

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? franku před 4086 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

Díky všem za doporučení – no podíváme se na to asi rovnou přes ten Hijackthis a uvdíme, co tam všechno je.
Hijackthis stáhnete zde: http://source­forge.net/pro­jects/hjt/files/la­test/download
Program uložte na plochu, spusťte, klikněte na Do a system scan and save logfile. Po kontrole se vytvoří na ploše soubor hijackthis.log
Ten nahrajte na leteckaposta.cz a vložte mi sem odkaz (nebo mi ho pošlete vnitřní poštou).
Doplňuji:
Dobře, tak si spusťte Hijackthis znovu, klikněte na Do a system scan only a zaškrtejte následující položky:
O2 – BHO: Groove GFS Browser Helper – {72853161–30C5–4D22-B7F9–0BBC1D38A37E} – C:\PROGRA~2\MIC­ROS~2\Office14\GRO­OVEEX.DLL
O4 – HKCU\..\Run: [Advanced SystemCare 6] „C:\Program Files (x86)\IObit\Ad­vanced SystemCare 6\ASCTray.exe“ /AutoStart
O8 – Extra context menu item: Add to Google Photos Screensa&ver – res://C:\Window­s\system32\GPho­tos.scr/200
O23 – Service: Advanced SystemCare Service 6 (AdvancedSystem­CareService6) – IObit – C:\Program Files (x86)\IObit\Ad­vanced SystemCare 6\ASCService.exe
O23 – Service: PandoraService (PanService) – Pandora.TV – C:\Program Files (x86)\PANDORA­.TV\PanService\Pan­doraService.e­xe
Pak klikněte na Fix checked.
Hijackthis mi nemohl zjistit verzi Internet Exploreru – doufám, že tam máte nainstalovanou verzi 9 – ikdyž ten IE vědomě nepoužíváte, přesto ho aktualizujte, protože ho nevědomky používáte – jeho jádro používá Skype, vlastně i Plocha a Průzkumník WIndows a řada další programů. Takže je nutné i ten IE udržovat aktuální.

Předpokládám tedy, že tam nemáte žádné toolbary – Hijackthis žádné nenašel, alekdyž nemohl zjistit verzi IE, tak se tam asi něco nestandardního dě­je.

Jinak prosím Vás – jak dlouho ten Advanced SystemCare používáte? Prosím, všechno, co jste s ním vyčistil, tak se pokuste obnovit – je tam myslím nějaké Centrum obnovy (Rescue center), protože čističe tohodle typu jsou fakt dost agresivní a kolikrát nadělají víc škody jak užitku – takže pokud ten počítač je vystaven nějaké zátěži, tak je ve finále kolikrát ještě pomalejší.

Na údržbu počítače stačí bohatě Defragmentace disku – nebo lze použít program Defraggler, který defragmentuje disk rychleji a prý i lépe – ke stažení z www.slunecnice­.cz/sw/defrag­gler – při instalaci odmítněte Google Chrome/Toolbar či cokoliv jiného bude instalátor nabízet.
Defragmentaci systémového pouštějte tak jednou za 14 dní nebo aspoň jednou za měsíc.

A jednou za čas (tak jednou za 14 dní nebo po nějaké instalaci či odinstalaci) vyčistěte disk od zbytečností – buď programem Vyčištění disku, který zase najdete ve WIndows jako Defrgamentace disku anebo použijte CCleaner.
Ten umí čistit i registr – ale narozdíl od těch ostatních čističů jako Advanced SystemCare, Ashampoo WinOptimizer, apod. je bezpečný. Takže ho můžu doporučit na údržbu systému.

Prostě programy, co slibují zázraky, že vám zrychlí počítač o stovky procent – nevěřte tomu a takové program do počíatče neinstalujte a už vůbec nespouštějte. Věřte mi, nadělají víc škody, jak užitku.
Když je ten systém jó zakálený, tak lepší je prostě udělat čistou instalaci systému.

Upravil/a: Bedy

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Matthew

Začal bych asi s vyčiětěním nepotřebný dat a nepouživáných souborů jak na ploše, tak na disku. :) Tady je pár rad a určitě se ozve i Bedy, který bude taky vědět poradit :)

http://window­s.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/Ways-to-improve-your-computers-performance

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
badisko

ano vedeli ..ale nebude se ti to moc zamlouvat…tak normalne bych udelal to same tak vycistil ccleanerem…ak­tualizoval ovladace…defrag­mentoval HDD a registr..povy­hazoval veci na externi HDD fotky..hudbu.­.filmy…nebo to nacpal na CD…dal dopr** vsechny nepouzivane programy…a znova vycistil CCleanerem…nebo ta moznost ktera se ti nebude libit …a to ta vzit CD windows hodit do mechaniky predtim zalohovat veci na externi HDD a provest instalaci s formatovanim HDD..a zase nainstalovat ovladace …nejake potrebne programy ..zalohu nechat tam kde je a do PC uz ji ani nevracet pokud ji nebudes opravdu potrebovat…nechat PC prazdny uvidis jak poslape ......no a konecne treti moznost ..stahnout toto http://www.slu­necnice.cz/sw/hi­jackthis/ a pozadat Bedyho..ale nic asi neni lepsi nez novej Win…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vlk samotař

Napiš Bedymu-mě taky s pc pomohl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Orange

Reinstal systému. Prostě natvrdo zformátovat systémový disk. Účinek to má veliký, nějaké „čističe“ typu CCleaner ti skoro nepomohou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
huxa

bedy-děkuji, snad to pomůže, IE mám nejnovější, toolbary žádné, Advanced SystemCare 6 mám asi 4 dny.

před 4086 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek