Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno DOSove ucto fand - jak se prepnout z objednavky do uctovani?

Ave. Mivam v posledni dobe strasne dotazy a tohle je jeden z nich ;-):

Kamoska (servirka) bude mamr*em nucena pouzivat pri roznosu piva databazi Fand. Poresili jsme mnoho, ale jednu vec ne - jak se z objednavky dostanu do uctovani (klavesova zkratka?)? Nechce me to pustit z editacniho pole. Neprisel jsem na to. Otresne je, ze to pojede na WXP - funkcni to je a pry to v putyce funguje (ale "kolegyne" /ku*vy podtate/ odmitaji sdelit, jak). Zna nekdo tuhle nadheru? Fotku prikladam...

[fandji8.jpg]

Předmět Autor Datum
Vím jenom to, že snad musí být přepnutá klávesnice na anglickou. A má to mít údajně nějaký Help.
jirka44 19.07.2008 22:03
jirka44
Help to ma, ale tohle tam neni. Zmena klavesnice nepomohla. Krucis, to jsou vsichni ucetni na dovole…
mif 20.07.2008 10:28
mif
Nejsou, kór o tomto datu... :x: Na účtování v DOSu nedám dopustit, jenže používám home_made aplikac…
L-Core 20.07.2008 10:35
L-Core
Svého času si pamatuju v česko-lipském Alisu pana Gabriela. Nevím zda tam ještě pracuje, před cca 15…
veckoo 20.07.2008 11:15
veckoo
V jedný samoobsluze taky mají u nás ještě dosovský program a jde to dost rychle, enter počet kusů en…
marekdrtic 20.07.2008 11:20
marekdrtic
Uz jsem na to prisel. Popisovat to nebudu, neb bych tu musel napsat roman. Pouze poznamenam, ze to u…
mif 20.07.2008 15:50
mif
Souhlas: 1) V této době účetní rozhodně nejsou na dovolené - je před uzávěrkou kvartálu a makáme, a…
Eva_M 20.07.2008 19:30
Eva_M
Dik, Evi, za reakci, ale jak uz jsem psal, je vyreseno. Jeho jmeno je Fand ;-), zadne jine nema (asi…
mif 20.07.2008 19:53
mif
dal se tim zabyvat nehodlam... Máš recht, běž radši na vychlazené a orosené :beer: třeba zrovna do…
Eva_M 20.07.2008 20:56
Eva_M
Z tvých příspěvků je vidět, že jsi za prvé totální počítačový tele a za druhé navíc sprostý a lakomý…
Radis 30.11.2008 03:03
Radis
Vytáhnout 4 měsíce starý therad kvůli tomu, abys mifovi napsal, že je totální počítačový tele, chce…
josephino 30.11.2008 07:16
josephino
Zarekl jsem se, ze uz do Poradny psat nebudu, ale na tohle mi jeste dovolte zareagovat. Ano, jsem t…
mif 30.11.2008 16:54
mif
Dobrý den, potřebuji pro zákazníka nějaký soft do hospody ve FANDu. Nevíte náhodou, v jaké hospodě t…
Libor 05.11.2010 09:39
Libor
Mrkni na datum :-). Ta putyka má nového majitele a já už tam nechodím. Zamknu to. poslední
mif 05.11.2010 09:54
mif
Dobrý den, potřebuji pro zákazníka nějaký soft do hospody ve FANDu. Nevíte náhodou, v jaké hospodě t…
Libor 05.11.2010 09:38
Libor

V jedný samoobsluze taky mají u nás ještě dosovský program a jde to dost rychle, enter počet kusů enter přiloží čárový kód a už to je, což v jedné vietnamské samoobsluze mají vietnamský software a tam musí klikat myší :-D, v tý sámošce český to mají vše přes klávesnici.

Souhlas:

1) V této době účetní rozhodně nejsou na dovolené - je před uzávěrkou kvartálu a makáme, až se z nás kouří ]:(

2) DOS účto - když je dobře udělané - je mnohem rychlejší na zadávání než účetní programy pod win. Náš účetní program se taky nemusí ovládat myší, stačí z klávesnice. Argument autorů je jednoduchý a logický: protože většina účetních má jen dvě ruce a obě potřebuje na zadávání na klávesnici. Přehmatávání na myš zdržuje.

3) Všechny námi používané DOS účetní programy (psané též v PC fandu) fungují zcela bez problémů pod všemi verzemi Windows od 3.x až po Visty. My pracujeme ve WinXP a žádný problém.

4) Fandovských programů je spousta. S tvým konkrétním SW ti neporadím, protože jsi neuvedl jeho jméno ;-) ale IMHO platí obecně - dobrý program se ovládá dobře, špatně napsaný program se ovládá špatně, což platí i o fand SW.

5) Firma Alis funguje stále a pan Gabriel zmiňovaný v jednom z příspěvků mi taky parkrát pomohl, ochotných a šikovných lidí je tam ale víc.

IMHO by bylo dobré, kdyby ses podělil o řešení svého problémů, pokud je to něco obecného.

Dik, Evi, za reakci, ale jak uz jsem psal, je vyreseno. Jeho jmeno je Fand ;-), zadne jine nema (asi to nekdo "zplichtil" na miru toho hospodskeho). Obecne reseni to rozhodne nema (ma to souvislost s velikosti okna, nelogickymi kl. zkratkami, ukladanim objednavky, definici tiskarny,...) - ja k tomu prisel jak slepy k houslim a trvalo mi den, nez jsem empiricky dosel ke "spravnym funkcim" tohoto zazraku. Tesi me tvuj zajem, ale uz jsem kamosce pomohl a dal se tim zabyvat nehodlam...

Z tvých příspěvků je vidět, že jsi za prvé totální počítačový tele a za druhé navíc sprostý a lakomý frajer, co nejprve škemrá o radu a pak nechce ani napsat pár vět jak problém vyřešil. Jméno toho programu rozhodně nebude Fand, protože to je pouze jazyk ve kterém je to napsané. A podotýkám, že Fand je naprosto jedinečný a špičkový jazyk, který v této republice stále používá stovky programátorů a desetitisíce uživatelů k naprosté spokojenosti. Jde o to, že účetní nepotřebuje program pod Windows aby mohla klikat do zblbnutí myší na přiblblý rozbalovací okna, různá zaškrtávátka a podobný nesmysly, ale potřebuje pouze dvě ruce na klávesnici, enter, šipky a Esc. Programy pod Fand fungovaly už pod MS-Dos a fungují spolehlivě i pod Windows 3x/98/2000/ME/XP a z přimhouřením oka i pod nefunkčním systémem Vista. Takže tvoje poznámky o nelogických kl.zkratkách apod. a dnem koumání než jsi tento "zázrak" pochopil jsou opravdu úsměvné. Všichni uživatelé Fand programů mi jistě dají za pravdu.

Zarekl jsem se, ze uz do Poradny psat nebudu, ale na tohle mi jeste dovolte zareagovat.

Ano, jsem totalni "počítačový tele" a sprosty a lakomy frajer (navic arogantni a blby). Reseni problemu s timto programem URCITE nikomu nepomuze, neb si autor vymyslel sve (jak jsem psal nelogicke) klavesove zkratky, ktere v tomto pripade prepinaly z modu objednavky do modu fakturace (navic bylo nutno nastavit par veci, na ktere uz si nevzpominam) - jinym zpusobem (nez onemi zkratkami) to bylo neovladatelne. Omlouvam se taky za to, ze jsem nikdy neprisel do styku s podobnymi (a prakticky zadnymi) programovacimi jazyky, respektive ze jsem nemel cas (a ani potrebu) se je ucit. Taky by snesl omluvu fakt, ze jsem se zameril na hardware a vice nez patnact let skladam a opravuju pocitadla. Tudiz mi (idiotovi) prosim odpustte me "teleci" prispevky. Uz se nebudou opakovat.

Zpět do poradny Nahoru