Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Adobe dynamické formuláře

Mám Adobe dyn. formulář vytvořený v LiveCycle (nebo se tak aspoň podle svých properties tváří) - viz příloha. Je to státní formulář, tzn. nemohu ho jinak upravovat.

Obsahuje:
a) Některé údaje předvyplněné - o konkrétním advokátovi.
b) Některé údaje se vyplňují po každé jinak - údaje o konkrétním případu.
c) Java scripty, které podle toho, co se kde vybere tak zobrazí/skryjí určité části formuláře.

Představa klienta je, že dostanu xml (nebo jiný soubor) obsahující data a ty nějak - nejlépe pomocí nějakého free softu nebo něčeho, co naprogramuji v php/javě... (free knihoven) nacpu do původního pdf a to uložím.

Zatím jsem se dostala k tomu, že jsem schopná vyplňovat údaje do statických pdf formulářů (jak pomocí knihovny aspose, tak pomocí xdp souboru). U dynamických formulářů bohužel stále narážím na problém, i když tam v demo verzi LiveCycle přidám javascripty, tak se při otevření pdf v Acrobat Readeru předvyplněné údaje nezobrazí, js se neprovedou :-(.

Předmět Autor Datum
Ty jo, tak tohle vidim prvne. Evidentne ale nejde o PDF, ale o nejaky jiny dokument, ktery umi otevr…
JR_Ewing 14.04.2011 11:44
JR_Ewing
No to je to, že je to dynamický formulář, takže knihovny typu aspose ani jiné prohlížeče než Adobe R… poslední
Anicka 14.04.2011 12:59
Anicka

Ty jo, tak tohle vidim prvne. Evidentne ale nejde o PDF, ale o nejaky jiny dokument, ktery umi otevrit jen produkty adobe a ktery s PDF podle ISO (http://www.adobe.com/devnet/pdf/pdf_reference.html ) ma spolecnou snad jen koncovku souboru. Formulare PDF funguji i v jinych prohlizecich PDF, tohle ani za mak, pouze adobe. Obavam se, ze pokud od adobe neziskas nejakou specifikaci (a to ze ji zadarmo urcite nedaji), budes se s tim trapit a objevovat principy v podstate na urovni reverse-engineeringu.

No to je to, že je to dynamický formulář, takže knihovny typu aspose ani jiné prohlížeče než Adobe Reader s tím pracovat neumí. Když to uložím jako statický formulář, tak s tím pracovat dokážu, pak mi ale nefungují skripty, že když cosi vyplním, tak se něco jiného zobrazí/skryje a to ani když ty skripty píšu přímo v demo verzi LiveCycle.

Když tohle pdf vyexportím do xdp z dema plné verze Acrobatu, tak tam jsou uložena data, která se při otevření pdf naplní. To by nebyl problém takové xdpéčko vyrobit. Ale když do něj zkusím přidat javascripty, tak nefungují.

Když to pdf otevřu pro úpravy v demo LiveCycle a vyexportím do xdp, tak se vyexportí jak data, tak js. Ale když to xdpéčko pak otevřu třeba v Readeru, tak se předvyplněné hodnoty nezobrazí, jen fungují skripty, ale pouze ty původní, nikoli ty, co tam přidám.

Našla jsem sice tohle: partners.adobe.com, ale ani s pomocí toho to nejsem schopná rozchodit :-(.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru