Avatar uživatele
bolak

Dají se někde najít lékařské prognózy, kdy budou asi tak vymýceny všechny různé choroby současnosti?

Jako všechny ty rakoviny, infarkty, parkinsony atd.? Dle lékařských soudů vzhledem k dosavadním pokrokům v lékařské vědě..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3908 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Prognózy jsou jedna věc, ale skutečnost je jiná. Těžko vývoj odhadovat, třeba tuberkulóza. Jinak se objevují prognózy na zmírnění prlůběhu některých chorob, vyléčení jednotlivců, nikoliv celku.

Naděje na úplné vymýcení tuberkulózy byla napadena příchodem rezistentních typů v 80. letech 20. století. Např. ve Spojeném království se počet případů snížil ze 117 000 v roce 1913 na zhruba 5 000 v roce 1987, ale pak zase vzrostl na 6300 v roce 2000 a 7600 v roce 2005.

Návrat tuberkulózy vyústil v oznámení Světové zdravotnické organizace (WHO) v roce 1993 o nouzovém stavu ohrožení tímto onemocněním.[39] Odhaduje se, že každým rokem celosvětově přibývá půl milionu nových případů onemocnění multirezistentní tuberkulózou (MDR-TB).[40] V roce 2010 byl po dvaceti letech objeven nový druh bakterie řadící se do Mycobacterium tuberculosis komplexu, M. mungi
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Tu­berkul%C3%B3za

Křivice neboli rachitida je onemocnění dětí způsobené nedostatkem vitaminu D. Nemoc se vyskytovala hojně v období válek, kdy nebyla vhodná potrava tak snadno dostupná jako dnes. Bohužel i v tomto století není rachitida vymýcená, stále můžeme velké množství případů najít v rozvojových zemích, kde se často vyskytuje jako nemoc doplňující podvýživu dětí.

http://cs.medlic­ker.com/c/nemo­ci/page/3

Cukrovka sice „omládla“, má ale mírnější průběh. V Rusku a ve světě se objevuje stále více způsobů léčení cukrovky. Na globální vymýcení této nemoci však musíme čekat ještě nejedno desetiletí. Tyto prognózy udělali ruští experti ke Světovému dni boje proti cukrovce, který se připomíná 14. listopadu.

http://czech.ru­vr.ru/2012_11_­14/94576403/


Nejnovější poznatky v odkazu
http://cs.medlic­ker.com/newes­t/page/3

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

i kdyby prognózy existovaly, skutečnost to nikdy nebude. Teda aspoň do té doby, dokud nejvlivnější lidé světa budou chtít stavět vliv na „nemoci“ a ponížení ostatních.
Doplňuji:
..takže ano, věřil bych, že takovou prognózu někdo klidně vytvoří, pro blaho a naději nemocným

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jo, a farmaceuti můžou jít na pracák ! To se nikdo a nikde nedozví. Můj názor!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek