Avatar uživatele
Ganymede

Dala by se tato nemoc nejak vylecit?

Dobry chtela bych se na neco zeptat. Trpim uzkostnou poruchou a obsedantne kompulzivni poruchou a jde o to, ze kdyz jsem nemela leky vsechno se zhorsilo, ale pri lecich je vsechno v pohode jak je to mozne? Pokud v mozku neco nefunguje dobre nebo se do neho nedostavaji potrebne hormony ci veci co potrebuje nemelo by se to resit jinak? Prijit na to co nefunguje a jaky hormon chybi a spravit to. Lekari dokazou ohromne veci a tohle podle me musi umet taky.
Dotaz jsem poslala odbornikum, ale zajimal by me vas nazor, dekuji :)

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, da ny před 2558 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Je dobře, že jsi poslala dotaz i odborníkům. Já mám k lékařské vědě i dobrým lékařům důvěru, jinak bych už tady nebyl. Takže věř taky a dřív nebo později se přijde na kloub i této nepříjemné záležitosti. Už jenom to, že se daří projevy této nemoci minimalizovat, je velký úspěch.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
yuko

Nastesti takovou poruchou netrpim, ale mozna Vam pomuze tento porad, pokud jste ho jeste nevidela.

Zdroj: http://www.you­tube.com/watch?v=SpBDkPc­UeOI

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

zkusil bych nějakého dobrého homeopata

Upravil/a: Alesh

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jáára

Jmenuješ se Lenka?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Je sice dobré, že hledáš „alternativu“, ale buď ráda, že Ti léky pomáhají a nemají žádné podstatně negativní vedlejší účinky (i když všechny nějaké mají-ledviny, játra a.t.d.). Já mám problémy jiného rázu (fibromyalgie-svalový revmatizmus, bolí celé tělo při jakémkoliv pohybu). Jsou léky, které mi sice bolest utlumí (antidepresiva a opiáty), ale jsou po nich takové psychické problémy, že raději trpím tu bolest. A zatím mi lékaři, bohužel, nepomohli. A taky „bádám“ nad příčinou a jak se toho zbavit, ale zatím jsem na nic nepřišel.:-(
Takže si krátkodobě ulevuji horkou sprchou a balneo rehabilitacemi ( 1 x za půl roku, když mi je doktor napíše). To nemá aspoň žádné vedlejší účinky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Když lidské poznání je zatím stále značně omezené. V mnoha případech se stále jen potlačují ty nejhorší příznaky a nějak se doufá, že si s příčinou tělo poradí samo. Vždyť i při blbé chřipce (když vynechám očkování, kde je stejně otázka jestli se očkování trefí do toho typu který opravdu bude řádit) víceméně jen srážíme teplotu, snažíme se tělo dál nezatěžovat a čekáme než to přejde…

Cukrovka – ví se že pochcípali buňky, které mají tvorbu inzulínu na svědomí, ale neví se pořádně proč a jak tomu předejít. A vyléčit… slyšel jsem o nějakých pokusech s implantováním těch buněk, ale to už je cca 15 let a od té doby nic dalšího…

Obávám se, že i tebe to bude podobnej případ. Lékaři dokáží „léčit“ v řetězu příčina následek jen ten problém, ke kterému už věda dostoupila. Budu držet palce aby ses dostala o krok dál, ale tady na odpovědích Ti asi nikdo nepomůže.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Funkci mozku mají vědci probádanou asi ze 20%, transplantace není možná…
Neurologie mozku je v plenkách a zázraky se dějí. ;)
Pokud chybí z fyziologického a biochemického hlediska tělu nějaký hormon, umí ho zpravidla medicína doplnit. Sice s vedlejšími účinky, ale umí.
Na mnohé (civilizační) choroby je i medicína v současné době krátká.
U OCD bývá ovšem člověk fyzicky zdravý! Hormonů netřeba. Za tuto poruchu člověk nenese vinu.
Léčba farmaky asoučasně psychoterapií je obvyklá, dobrých psychologů je nedostatek. Netuším, kolik návštěv v roce/měsíci zdravotní pojišťovny proplácejí. Pravidelnost je důležitá, stejně tak pozitivní myšlení 🙂.
Možná bych vyhledala ověřeného kineziologa.
Případně hloubkovou terapii s doprovodem Vámi zvolené osoby, hypnoza jen u ověřeného odborníka (vše s doprovodem)..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pepe88

Je to moderní doba,kam se člověk hne furt stres,stres odbouráva v hlavě hormon serotonin a antidepresiva blokuji odbourávaní tohoto hormonu proto až za 14 dní kdy se pomalu hladina zvyšuje pak je člověk OK,pak už jsou případy časté bud marihuana nebo alkohol a to bych nedoporučoval,ře­šení pak by mohlo být upravit jídelníček a začít cvičit prostě sportovat,dopo­ručuji jíst zrající sýry.držim palce.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek