Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Adresy streamů rádií v iTunes

Zdar všem! Už třetí den hledám přímou adresu streamu stanice "Van Richter", která se dá poslouchat pomocí programu iTunes, v sekci Hardrock (jestli si to vybavuju správně).

Jde o to, že nechci kvůli dvěma rádiím instalovat molocha iTunes. Poslouchal jsem buď "This Is Corrosion" nebo "Van Richter Radio". Pro Corrosion jsem přímou adresu našel, ale van Richter se mi nedaří. Pouze na webu tohohle rádia je link, ale je to jen demo session, kdy se stáhne playlist s cca 20 skladbami a po jejich přehrání je utrum. Ani nejdou přehrát znovu. Souvisí to možná s odkazy, nazvanýmy Buy... atd. Přitom iTunes je freeware a van Richter přehrává. Příjem zdarma snad má to omezení, že neukazuje názvy přehrávaných skladeb, narozdíl od Buy...atd.( co jsem si jen letmo všiml)

Bodl by mi někdo, kdo má iTunes na PC a podíval by se, jestli z programu nejde nějak vytáhnout přímý link streamu. Případně někdo už narazil na přímý link někde na netu, nebo nějak jinak přímou adresu zjistil. Já to starší PC s iTunes už nemám doma, takže to z jeho instalace ani za chodu programu zjistit nemůžu.

Samozřejmě to není životní nutnost, ale zarazilo mě, že se mi to nedaří vyhledat.

Ještě upřesním, že přehrávám pomocí VLC playeru a vkládám URL do Open Network Stream, nebo mám sadu zástupců pro různé stanice v Menu Start.

Předmět Autor Datum
209380 RM Třeba je to ono.
des 29.04.2007 00:26
des
Člověče, hraje to, podle zvuku by to mohlo být ono, ale má to menší rychlost. Co si pamatuju (ale tř…
orang-utang 29.04.2007 02:11
orang-utang
rm dostal ses na to radio moi?Dal jsem tam omylem rm velkými takhle je to správně.Víš já to sleduji…
des 30.04.2007 20:47
des
Takhle už jsem se tam dostal, ale žádný link mě nepustil dál, vyžadovalo to login. (Sorry, site curr… poslední
orang-utang 30.04.2007 21:54
orang-utang

Člověče, hraje to, podle zvuku by to mohlo být ono, ale má to menší rychlost. Co si pamatuju (ale třeba blbě), měl van Richter snad 56 kb/s a tohle má tak 32 kb/s a dost se to trhá. Každopádně díky moc. Mohl bys, prosím tě, napsat, odkud máš ten link? Není tam na výběr i vyšší rychlost? Zatím zdar a díky.

rm dostal ses na to radio moi?Dal jsem tam omylem rm velkými takhle je to správně.Víš já to sleduji v Linuxu na přehrávači Xine a tam to hraje normálně,rychlost jsem žádnou nenastavoval,taky se mi líbí ta hudba,jsem rád že jsem pomohl čau:beer:

Takhle už jsem se tam dostal, ale žádný link mě nepustil dál, vyžadovalo to login. (Sorry, site currently disabled if not logged in.) Ale nevadí, van Richter už jsem vyřešil. Přímo ze stránky www.vanrichter.net se dá vybrat jeden link na poslech a při proklikávání ve vhodný moment zkopírovat adresu do VLC. Je to stream hudby z normálního vysílání, na dlouhém linku, který obsahuje mojí IP jako member session(?) a jede to rychlostí 56 kbps. Pořád se mění skladby a link funguje pokaždé, takže žádné demo to není. Zástupce vytvořen, poslech zajištěn, dotaz vyřešen. Zdar tvému konání a díky za pomoc :>::beer::beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru